wujek  Dołączył: 12 Sty 2008
dybon napisał/a:
Darmowy breloczek producenta poziomic

Bardzo podobne są do kupienia w marketach budowlanych. Cena - parę złotych ;-)

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
No tak, ale czy to są poziomiczki wstawiane w sanki od lampy?

pwn  Dołączył: 21 Kwi 2008
Rok temu zakupilem taka 'tania' (no name) poziomiczke/poziomniczke/was(s)erwage ;-) za ok. 60 pln z przesylka (na allegro wiele jest ofert podobnych poziomic). Nie uzywana lezy, bo jest niedokladnie wykonana i nie mozna ustawic za jej pomoca poziomu. Po prostu libelki nie sa dokladnie umieszczone lub calosc zostala zle oszlifowana.

Wniosek stad taki, ze za ten drobiazg trzeba jednak zaplacic konkretne pieniadze - bo markowe (kaisser, manfrotto) kosztuja ponad 100

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
pwn, dzięki za spostrzeżenie - tego się obawiałem. Chyba odłożę zakup poziomiczki z Chin na jakiś czas, może trafi się coś lepszego.

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
A ja nie dawno kupiłem sobie 2 w jednym poziomniczka do statywu i robienia panoram.

http://www.allegro.pl/ite...ych_krakow.html

Akurat tej aukcji nie widziałem, ale kupiłem bezpośrednio u producenta z darmową wysyłką za ok. 30 $ :-)

Po pierwszych testach stwierdzam że jest ok.

pwn  Dołączył: 21 Kwi 2008
Troszke na pocieszenie dodam, ze nawet "renomowani" producenci zlewaja jakosc - przykladem niech bedzie historia mojego kolegi sprzed ok 2-ch mc, ktory zakupil glowice Manfrotto 405 (przekładnie zębate, 3 poziomice: poziom głowicy, poziom aparatu - kadr poziomy, poziom aparatu - kadr pionowy) za jedyne mniej wiecej 1.400 pln.
Problem byl w tym iż te 3 poziomice nie byly ze sobą skorelowane, a podstawowa poziomująca samą głowicę, byla tak źle wypoziomowana, że przy prawidłowym wypoziomowaniu samego statywu uciekala tak mocno że pęcherzyk powietrza splaszczal się na ściance bocznej :shock:

Sam producent głowicy, firma Manfrotto która ja okresla, ze...
Cytat
"została tak zaprojektowana by spełniać oczekiwania najbardziej wymagających, ceniących czas profesjonalistów" ... "gdzie" ... "Prędkość i cyfrowa precyzja to najważniejsze cechy"

Jedynie na wysokosci zadania w tej sytuacji stanal sprzedawca tego produktu, ktory od razu zaproponowal zwrot gotowki.
Stanelo jednak na tym, ze sprawdzili drugi egzemplarz glowicy, który mieli na stanie - glowica miala takie same wady jak ta sprzedana pierwotnie - wiec zaproponowali, ze wypoziomuja ta glowice na wlasny koszt. Po dzialaniach naprawczych jest juz OK.

Jak widac - produkt za calkiem niezle pieniadze, przeznaczony dla profesjonalistow, mial cechy bubla i powodowal, ze ten profesjonalista musial najpierw dokonac szeregu czynnosc dostosowujacych produkt do uzywalnosci ;-)

tatroman  Dołączyła: 13 Maj 2008
A ja, od miesiąca, mam małą poziomiczkę manfrotto (wsuwaną w sanki od lampy) - Kosztowała chyba 70 PLN... Nie dość, że zdjęcia bardziej trzymają się pionu/poziomu... to nie uwierzycie - taka poziomiczka na sankach aparatu to doskonały lep na... mężczyzn. Kilka dni temu fociłam na zawodach łodzi napędzanych słońcem, we Fryzji, w Holandii. Żaden z przechodzących mężczyzn (oczywiście mówię jedynie o facetach z aparatami ;) nie minął tej poziomiczki obojętnie.... A dzięki temu i mnie było milej :) Zatem frumowe Panie - uzbroić należy się w poziomiczki :) Nie wiem co zostaje Panom - chyba poszukiwania Pań z poziomiczkami :)
pozdrawiam
i.

baukan  Dołączył: 23 Maj 2008
Widać, faceci w Holandii lubią panie na poziomie...

no wiesz... tu depresja... prawie pół Holandii leży poniżej poziomu morza... więc Panie na poziomie pilnie poszukiwane :)
i.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
tatroman napisał/a:
Żaden z przechodzących mężczyzn (oczywiście mówię jedynie o facetach z aparatami ;) nie minął tej poziomiczki obojętnie....

W Holandii powiadasz...
Musze Asieńce podpowiedzieć... Siedzi bidaczka w tym Wageningen, to sobie może połazić troszku z poziomiczką ;-)

a może skontaktuje się ze mną i obie będziemy paradować z poziomiczkami :) ?
i.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
A Ty w okolicy siedzisz?

tak... niedaleko Rotterdamu :)

Keek  Dołączył: 25 Cze 2008
Jak w temacie. Nie wie ktos przypadkiem gdzie moge kupic* takowa? Najlepiej w Warszawie? Wazne, zeby byla mala i okragla. Z kuleczkiem w srodku. W ostatecznosci moge kupic tani statyw lub glowice i wygrzebac, ale moze ktos wie i zaoszczedzi mi prac domowych.

*) Tylko najlepiej na zywo, w sklepie. Nie przez internet.

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
[rK] napisał/a:
*) Tylko najlepiej na zywo, w sklepie. Nie przez internet.

www.czarno-białe.pl są na Prostej, mają poziomiczkę Kaisera

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
A ja zamówiłem wczoraj u Czesia taką LINK, skoro nawet markowe stwarzają problemy to można zaryzykować przy taniej cenie, jak dotrze to dam znać co i jak.

[ Dodano: 2011-01-25, 10:05 ]
Jest ok, można brać :-)

Skocz do: