Effendi  Dołączył: 20 Kwi 2006
ahammer napisał/a:
Gdyby wpuszczali ze wszystkim w tym z lustrzankami to jak tu się bawić?

Jak najbardziej jestem za zakazem wnoszenia urządzeń rejestrujących, szczególnie aparatów i podobnych. Dzieła produkowane w trakcie koncertu są najczęściej marnej jakości, a proces ich akwizycji przeszkadza ludziom, którzy są zmuszeni oglądać koncert na LiveViu kompakta zamiast na żywo. Jeśli komuś bardzo zależy to i tak przemyci sprzęt i pojedyncze przypadki można zaakceptować, ale gdyby każdy mógł przynieść swojego cyfraka... i błyskał pełną mocą flesza na automacie... :-x
Na ostatnim Open'erze widziałem dziewczynę z D50 z jakimś długim kitem. Nie wiem jak udało jej się go przemycić, bo ochrona przetrzepywała porządnie. Oczywiście zdjęcia robiła znad głowy. Co chwila wystawiała aparat nad tłum cykała fotkę i oglądała na LCD swoje "dzieło". Efekt: była już noc i naświetlał automat więc przepalone światła oblane ciemnością, a wszystko to poruszone niemiłosiernie. Za każdym razem przyglądała się z zaciekawieniem zdjęciu i robiła kolejne mając chyba nadzieje, że będzie lepsze od poprzedniego. Nie było :-) .

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Było już ograniczenie wg. ilości pikseli (Open`er 07), wielkości aparatu , dziś usłyszałem o małych obiektywach w kontekście Machine Head , Metallica , ciekawi mnie jak i czy to jest określone na biletach .

bogdanm  Dołączył: 01 Mar 2007
No nie - zazwyczaj po prostu masz zdanie w stylu "organizator zastrzega sobie możliwość niewpuszczenia..." i w którymś kolejnym punkcie widnieje urządzenie rejestrujące audio lub video w tym aparaty fotograficzne.

A do twojej listy dorzucę:
("pozwolimy wnieść jeśli masz")
- aparat bez flesza (Van der Graaf w Krakowie)
- aparat bez wymiennego obiektywu (Einsturzende Neubauten w Warszawie)
:-)

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Cytat
- aparat bez wymiennego obiektywu (Einsturzende Neubauten w Warszawie)
na the cure od ktorego zaczal sie ten watek tez bylo takie obostrzenie, a Contaksa wnioslem ;-)

peegva  Dołączyła: 19 Maj 2008
Na Openerze dopuszczają aparaty do 3 mln pikseli, a mimo to ludzie łazili z lustrami i telezoomami. Na The Cure w Katowicach niby w ogóle nie można było wnosić aparatów, a koło mnie siedziało kilka osób, robiących lustereczkami.
Widocznie z przemytem nie ma większego problemu.
Ja na Openera przemycałam Canona S3, który jest z deczka większy niż przeciętny kompakcik i nawet fajne te fotki wyszły :-)

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
A można na Openera wnosić lustrzankę analogową?

matb napisał/a:
matb, to wszystko zalezy od pana, ktory bedzie Cie macal. Podejrzewam, ze jak pokazesz, ze na film, to padna ze smiechu i Cie puszcza? Jedziesz na openera?

matb napisał/a:

To tak samo jak lustrzankę cyfrową. Czyli jeśli przemycisz.
Ich nie interesuje czy to analog czy cyfra.
Wystarczy, że będzie coś większego niż przeciętny kompakt.
Jak wnosiłam 2 megapikselowego A60, to też im się wydał zbyt "profesjonalny", bo nagle zaczęli szukać czy aby na pewno ma 2 megapiksele, bo zbyt porządnie wyglądał.
Z analogiem też nie wpuszczają, bo dla nich lustrzanka, to profesjonalny aparat nie ważne czy na film czy na kartę.
Z obu można wykonać profesjonalne zdjęcia w dużym formacie :-)

Niby do Gdańska miałem jechać od 4 do 12, a z Gdańska do Gdyni to podobno rzut beretem. Więc skoro nic specjalnego nie mam do roboty w Gdańsku to mógłbym wpaść do Gdyni, nie?
Choć prawdę mówiąc to mnie średnio interesuje ten Opener. Za to interesuje koleżankę, co mnie ma zastępować w tym Gdańsku i pytała, czy może mnie zastępować wcześniej (znaczy jak jest ten festiwal) niż później (znaczy jak go już nie ma). Więc się zastanawiam.

matb napisał/a:
a z Gdańska do Gdyni to podobno rzut beretem
Na Babie Doly to bedzie jakies 40 minut kolejka i pewnie 20 minut autobusem.

Ceny biletów wstępu zobaczyłem i już wiem, że mnie to nie interesuje ;-)

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Kurde, a na poczatku taki niewygledny byl lajnap. A teraz.. Massive Attack, Badu, Dj Vadim, Rosin Murpy...

Jak macie możliwość załatwienia akredytację, to warto :-)
Wtedy pod scenę wpuszczają bez problemu nawet z aparatem wielkości telewizora :-)
W tym roku lineup gorszy niż w tamtym i 2 lata temu, więc zainteresowanie może wcale nie być wielkie :-)

Cytat
Ceny biletów wstępu zobaczyłem i już wiem, że mnie to nie interesuje ;-)
Na allegro jest taniej. Nawet za 190 mozna wyhaczyc ;-) Ale tydzien po openerze bedzie bardzo fajny festiwalik w Redzie - super miejsce. http://www.rafineria.net/index.php

dz.

[ Dodano: 2008-05-28, 22:21 ]
peegva napisał/a:
ak macie możliwość załatwienia akredytację, to warto
Co to znaczy miec mozliwosc zalatwienia akredytacji? Trzeba byc z gazety?

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
dzerry napisał/a:
bardzo fajny festiwalik w Redzie

Scianka - hmmm...

No i Off w tym roku jest nie do wyjechania. British Sea Power!

[ Dodano: 2008-05-28, 22:21 ]
dzerry napisał/a:
Co to znaczy miec mozliwosc zalatwienia akredytacji? Trzeba byc z gazety?

Niby trzeba być z gazety, ale nie tylko w ten sposób można dostać wejściówkę jako fotograf na masową imprezę.
Jak się ma jakieś znajomości z kimś, kto zajmuje się organizacją lub przygotowaniem takiej imprezy, to jak najbardziej można po znajomości wystarać się o taką akredytację.

Cytat
Jak się ma jakieś znajomości z kimś, kto zajmuje się organizacją lub przygotowaniem takiej imprezy, to jak najbardziej można po znajomości wystarać się o taką akredytację.
Hmmmm ;-) Trojmiasto nie jest takie duze, na jakie mogloby sie wydawac ;-) Sprobuje...

dzerry napisał/a:
Hmmmm ;-) Trojmiasto nie jest takie duze, na jakie mogloby sie wydawac ;-) Sprobuje...

No pewnie :-)
Warto, naprawdę :-)
Nie dość, że wstęp na festiwal za darmo, to jeszcze podczas występu każdego wykonawcy jest 15 minut na zrobienie fotek :-)
Potem jeszcze można jakiejś lokalnej gazetce odsprzedać swoje dzieła z tej wielkiej imprezy :-)

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
dan napisał/a:
Scianka - hmmm...

A ja idę jutro na Sciankę, ha!. Z aparatami wpuszczają bez problemów ;-)

Skocz do: