gezaj  Dołączył: 11 Mar 2008
SafePaqColt czy LoweproTopload Zoom1 czyli coś niewielkiego
potrzebuję pokrowiec na K10D taki, aby zmieścił w sobie body z podpiętym średniej wielkości obiektywem np. Takumar 135/35 mm - (no może już bez osłony bo to kolejne kilka cm).
Droga eliminacji doszedłem do tych dwóch modeli jak w tytule. O ile miałem okazję w sklepie pomacać, zobaczyć Lowepro (i jest OK), to nie mam skąd zasięgnąć opinii o tym Safepaqu a jest on ciut mniejszy (co mi pasuje) i też ma takie jakby szelki w komorze aby body+ob nie leżał na dnie tylko zawieszał się na tych niby szelkach. Safepaq jest o połowę tańszy ale to nie ma znaczenia.
No chyba że jakieś inne propozycje ??
Zależy mi na tym aby był to pokrowiec w miarę mały, podręczny, miał możliwość zapięcia na pas przy gaciach, pasek na ramię, mieścił body + średnio długi obiektyw + parę drobnych pierdółek typu kabel, karciocha pamięciochy, baterię itp.
Torbę już mam średniej wielkości, a plecak ... hm, pewnie też wkrótce kupię.
Może ktoś podpowie coś???

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
To może któryś z Tamraków Zoom Digital?

dwakleszcze  Dołączył: 17 Lis 2006
Mam plecak foto sefepaq - i bardzo byłem z niego zadowolony... do czasu kiedy w trakcie normalnego użytkowania (coś koło roku) zaczął się bardzo nieładnie rozłazić na szwach i nie chce tego procederu zaniechać.
Kosztuje pół ceny Lowepro i ja już wiem dlaczego.

ka_thy  Dołączyła: 06 Lut 2007
Akurat wczoraj macałam tego Safepaqa. Nie podobał mi się materiał w środku - sprawdzałam jak jest miękki i na palcach zostało mi pełno drobniusieńkich czarnych kłaczków.

fusserg  Dołączył: 20 Kwi 2008
A może ktoś się wypowie na temat Lowepro Cirrus 140, wizualnie prezentuję sie dość solidnie, tylko ciekawe jak sprawuje się w praktyce... :roll:

gezaj  Dołączył: 11 Mar 2008
ka_thy
a poza tymi kłaczkami jakie wrażenie?

ka_thy  Dołączyła: 06 Lut 2007
Torba jak torba ;-) . Wizualnie bardzo okej, choć jak dla mnie zbyt glęboka - dziwnie się czułam z takim pudełkiem na biodrze. Torba wewnątrz ma podpórki na aparat, żeby wisiał a nie opierał się na obiektywie. Podpórki te to zwykły materiał, nieusztywniany, z jednej strony posiadają pętelki z gumy - nie wiem po co :roll: W klapie znajduje się kieszonka, chyba z siatki, zapinana na zamek. Torba ma kilka zaczepów na pasek, można ją nosić tradycyjnie albo bokiem. Zaczepy górne chyba zostały umieszczone w złym miejscu bo przy pasku tak zaczepionym torba nie zachowuje równowagi i nie chce wisieć prosto. Byc może z aparatem w środku wszystko jest OK. Torbę oglądałam w Fotojokerze, podobała mi sie na zdjęciach w necie, na żywo już mniej. Taki Tamrac na przykład to już inna liga, zarówno jeśli chodzi o zapięcie jak i materiał wyścielajacy. Z tych dwóch, o które pytasz, ja bym jednak wzięła Lowepro, nawet w ciemno.

Skocz do: