LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
espresso napisał/a:
magnum45 napisał/a:
Polskie menu do Pentax'a K10D---- Skrót do domowej przeróbki firmware'u usunięty -----
A dlaczego?
Pewnie dlatego, że od biedy można to podciągnąć pod łamanie prawa wymienione w faq. Bo jeżeli zostało to zrobione w trosce o bezpieczeństwo użytkowników, to w takim razie część postów z działu Złota rączka tez trzeba by wykasować :evilsmile:

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
zorzyk napisał/a:
kolory w tekście są zarezwowane!
Stosuj się do Regulaminu Forum i usuń kolor czerwony w swojej wiadomości!

Cytat
czas na zmiany..

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Grizley napisał/a:
czas na zmiany..

Co masz na mysli?

[ Dodano: 2008-06-17, 07:03 ]
espresso napisał/a:
czepiacie się człowieka który nieco wysiłku włożył

Byles swiadkiem dyskusji z tym człowiekem?

A co do ewentualnego łamania prawa autorskiego, to chyba ten wątek też wypadałoby wywalić, a przynajmniej linki do nielegalnej wersji softu. No chyba, że autor tych modyfikacji ma zgodę Pentaxa na rozprowadzanie zmodyfikowanej wersji FW.

rafalf  Dołączył: 09 Cze 2007
bEEf napisał/a:
Ani hacker, ani kolega

Owszem, ale to była ironia :-P

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Widzę, że temat naszego hakiera ciągnię się jak smarki ślimaka. Pomyśleć, że taki słaby leszcz (innego słowa bym użył, ale jestem dziś w nastroju kulturalnym) potrafi zrobić tyle niezdrowego zamieszania.

LDevil napisał/a:
a przynajmniej linki do nielegalnej wersji softu.

Linki nie działają.

LDevil napisał/a:
No chyba, że autor tych modyfikacji ma zgodę Pentaxa na rozprowadzanie zmodyfikowanej wersji FW.

Zgody na rozprowadzanie nie mam, ale autor spolszczenia tym bardziej nie mial zgody na SPRZEDAWANIE swojej modyfikacji. Mam również nadzieję że rozróżniasz bezinteresowne działanie w celu pewnego dobra społecznego (powrót do wersji firmware pozwalajacej na korekcje AF) od zwyklej chęci zarobku?

alkos napisał/a:
Zgody na rozprowadzanie nie mam, ale autor spolszczenia tym bardziej nie mial zgody na SPRZEDAWANIE swojej modyfikacji. Mam również nadzieję że rozróżniasz bezinteresowne działanie w celu pewnego dobra społecznego (powrót do wersji firmware pozwalajacej na korekcje AF) od zwyklej chęci zarobku?
Sprzedawanie takiej przeróbki, to oczywiście przegięcie. Ale nie potrafię zrozumieć usuwania linków do softu z polskim menu przy jednoczesnym nie ruszaniu linków do innych zmodyfikowanych wersji. Prawny status obu plików jest identyczny.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Autor przeróbki dostał bana na naszym Forum, a najważniejszym tego powodem nie był fakt popełnienia przeróbki softu, tylko jego postawa i wypowiedzi. Nie widzę powodu, a jego dokonania promować na Forum.

espresso napisał/a:
W końcu się napracował. Jest jednak wolny rynek i zawsze można nie kupić. Jest to umowa pomiędzy kupującym a sprzedającym.

Włamywanie to też nielichy wysilek...

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Proszę, nie wałkujmy tego znowu... Ja rozumiem, że ban na tym forum to tak wyjątkowe zjawisko, że trudno o tym zapomnieć, ale może po prostu... spuścić zasłonę :-)

bEEf napisał/a:
Proszę, nie wałkujmy tego znowu... Ja rozumiem, że ban na tym forum to tak wyjątkowe zjawisko, że trudno o tym zapomnieć, ale może po prostu... spuścić zasłonę

Albo wodę.

Zamykam temat.

Skocz do: