milo  Dołączył: 01 Sie 2006
Jakie głośniki 2+1 do komputera?
Ja mam X-230 i jestem bardzo zadowolony. Ale w sumie ostatnio za czyms lepszym, ale tez 2+1 sie rozgladalem, co polecacie?

Przemekbelch  Dołączył: 05 Lut 2008
milo, no ja mam jeden zestawik do polecenia.
CREATIVE T3100
Kurczę, jak to gra... Za tą cenę to gniecie wszystko.
http://www.allegro.pl/ite...3100_gw_fv.html

Mam porównanie z moją wieżą...

jagielus  Dołączył: 19 Lut 2008
milo napisał/a:
Ja mam X-230 i jestem bardzo zadowolony. Ale w sumie ostatnio za czyms lepszym, ale tez 2+1 sie rozgladalem, co polecacie?

Proponuję posłuchać Creative 3330, lub I-Triguge 3800. Już przy 3330 słychać różnicę.

Przemekbelch, watpie ze graja lepiej niz X-230 ktore sa bardzo przyzwoite...

[ Dodano: 2008-06-18, 22:11 ]
jagielus, kurde to tez chyba podobne...

Przemekbelch  Dołączył: 05 Lut 2008
milo, przyjedź, daleko nie masz. Zobaczysz co potrafią.
Zawstydziły mnie zupełnie.
Podłączając mówiłem "ee jak to może grać ,takie to wszystko małe i w ogole". Po podłączeniu nie wiedziałem co powiedzieć. Bas dynamiczniejszy od moich dwóch subów w wiezy. Góra przenoszona czysto i wyraźnie. Tylko polecać...

Czy lepiej to nie powiem. X230 nie słuchałem. Choć pewnie faktycznie podobnie, bo i firma ta sama.
Jednak jeśli masz więcej pieniędzy, to
http://www.allegro.pl/ite...herry_wood.html
- będziesz cholernie zadwolony.

milo, podobne, podobne... w tej klasie cenowej chyba wszystkie są podobne. Dla mnie osobiście lepiej brzmi Creative (ma głębszy bas) Logitech był dla mnie jakiś taki "płytki" . Trzeba po prostu posłuchać samemu i ocenić. Dużo też daje sama karta muzyczna...ale pewnie też o tym wiesz. X-230 to fajne głośniki ,może się okazać że zmiana na inne w klasie do 200zł to będzie dla Ciebie tylko kosmetyka...
Może jakiś Logitech Z-4 lub Z-3, napewno będzie głosniejszy ale czy lepszy :?:
Chyba że Altec Lansing jakiś model z serii Style & Sound...

Przemekbelch napisał/a:
http://www.allegro.pl/ite...herry_wood.html
- będziesz cholernie zadwolony.

Kurde, 5.1 mi nie pasuja, ... mowie, wolalbym cos 2.1.

jagielus napisał/a:
Logitech był dla mnie jakiś taki "płytki"

X230 maja bardzo gleboki, ciezki bas.

jagielus napisał/a:
X-230 to fajne głośniki ,może się okazać że zmiana na inne w klasie do 200zł to będzie dla Ciebie tylko kosmetyka...

Ale ja nic o 200zl nie mowilem...

sebos17  Dołączył: 27 Sty 2008
Prawdę powiedziawszy nie wiem czy jest sens porównywać takie małe zestawy, owszem każdy brzmi inaczej, ale dużo zależy gdzie tego sluchasz i na czym, jak zostało ustawione i co odtwarzane (cd czy marnej jakości mp3)

Kiedyś miałem Creative, nie pamiętam modelu, kupiłem po odsłuchu w sklepie. Zdecydowałem się na nie bo bass był super mocny itp itd sprzedawca mówił że są super i niby tak było, po godzinie/trzech słuchania muzyki bolała mi głowa od basu który nie grał nisko a jedynie dudnił głośno! Cała filozofia małych zestawów. Nie można wyciągnąć ciężkiego, mocnego, masującego basu z głośnika kilkucentymetrowego...

Powiedziałem dość i przesiadłem się na ten zestaw http://twojepc.pl/artykul..._z-220&strona=4 i szok :shock: nareszcie zrozumiałem co znaczy porządny zestaw, tego nie da się opisać od tak, to trzeba usłyszeć! Nie trzeba słuchać muzyki głośno, chodzi o to aby słyszeć całą barwę dźwięku, brzmienie instrumentów. Wspaniale konfigurowany woofer, jak chcemy zagra tak mocno, że aż w domu wszystko drży, jak mamy dość będzie przyjemnie "mruczał"... wspaniały zestaw. Później los tak chciał, że sprzedałem te głośniki i kupiłem nowy model z-2300 i ... głośniki spaliły się (tak smród i dymek) po tygodniu! Nowa seria została odświerzona wizualnie, jednak zrobiona na słabszych materiałach i to już nie było to... Prawdą jest, że trafił mi się jeszcze jakiś ferelny model, poźniej na gwarancji dostałem nowy model i był wolny od tych wad, jednak nie wytrzymałem i poszedł w ludzi ;)

przyszła pora na 5,1 ...

Od trzech lat używam tego zestawu http://twojepc.pl/artykul...y_zestawy_audio (mówie oczywiście o logitechu). Z całą przyjemnością powróciłem do "starego" designu. Narazie odpukać, nic a nic się z nimi nie działo (a zaliczyły nie jedna impreza ;-) ) Filmy z kompa Divx z AC3 odtwarzane jak normalne DVD. Zestaw w 5,1 spisuje się wspaniale, ostatnio działa jako kino domowe i nie mam zamiaru zabierać go z salonu ;)

Podsumowując, jeżeli ktoś nie ma kasy, lub nie che wydać majątku bo nie potrzebuje dobrych głośników niech kupi cokolwiek aby markowe. jak ktoś ma większe ambicje i potrzeby, naprawdę warto dołożyć do mocniejszych zestawów. Kwestia 5,1 czy 2,1 to chyba każdy sam sobie odpowie... troche się rozpisałem ;-)

sebos17, czyli musze sie zaczac rozgladac za z-2300 ...

milo napisał/a:
czyli musze sie zaczac rozgladac za z-2300 ...

Niczego nie musisz, kwestia na co liczysz ;-) Jak masz pokój 2x2 i mieszkasz w bloku w ktorym są niewyrozumiali sąsiedzi to niewykorzystasz możliwości z-2300, jednak nawet przyjemność z odsluchu na niskich decybelach będzie. I jeszcze ważna sprawa to karta muzyczna, jak masz coś zintegrowanego to nie licz na wiele, warto zaopatrzyć się przynajmniej w SOUND BLASTER LIVE, nie kosztuje majątku a dźwięk do 2,1 wystarczy, masz kase kupujesz CREATIVE X-FI SOUND

macioh  Dołączył: 28 Gru 2006
sebos17 napisał/a:
masz kase kupujesz

Prodigy HD2 albo Prodigy 7.1 Hi-Fi. A jeśli grasz, to Asus Xonar DX ;-)

macioh napisał/a:
Prodigy HD2 albo Prodigy 7.1 Hi-Fi. A jeśli grasz, to Asus Xonar DX

na takie zabawki to juz trzeba pelny portfel ;-)

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
A co powiecie na Gigaworks T20? Na "glebokich basach" zupelnie mi nie zalezy, bo nie lubie. Muzyki slucham cicho. Wyglada na to, ze wkrotce troche bede sie bawil w edycje. Bedzie OK?

dzerry napisał/a:
A co powiecie na Gigaworks T20?

Słuchałem tego ale w media, tak więc nie mogę całkiem obiektywnie wypowiedzieć się. Jednak jeżeli przynajmniej w połowie są tak dobrej jak pisze producent to w tej cenie chyba nic lepszego nie znajdziesz (mówie o cenie z allegro)

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
dzerry napisał/a:
A co powiecie na Gigaworks T20?

U mojej dziewczyny graja srednio.

TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
A ja polecam podpiąć pod komp wieżę z reguły każdy ma jakiś zestaw audio. Większość można podłączyć kablem za 5 zł "2czincz" -> jack. U mnie działa wyśmienicie dodatkowo popiołem subwoofer z głośników podanych w temacie i całkiem fajny zestawik się zrobił ;-)

BTW. Oferta już nie aktualna .

Ale wątek toczy się dalej .. ;-) .

Wybór głośników to naprawdę kwestia bardzo "osobista". Jednemu , tak jak mnie lepiej gra Creative niż Logitech. Trzeba po prostu odsłuchać każde z osobna i wybrać te , które pasują najlepiej.
milo, przejdź sie po sklepach jasno określ potrzeby albo od razu powiedz co cię interesuje i posłuchaj. Ja na twoim miejscu popytałbym się jeszcze o HarmaCardon i Altec Lansing. Ale obawiam się że u nas to mało kto to sprzedaje lub ma na zamówienie tylko.
Czołem...
Czego nie wybierzesz i tak będzie źle... :-)

jagielus napisał/a:
Trzeba po prostu odsłuchać każde z osobna i wybrać te , które pasują najlepiej.

Tak na dobra sprawe to niemozliwe...

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
TomaSzSz napisał/a:
A ja polecam podpiąć pod komp wieżę z reguły każdy ma jakiś zestaw audio
Dlatego zastanawiam sie nad glosnikiami, bo wlasnie w ten sposob spalilem sobie wzmacniacz. Podlaczanie komputera do zewnetrznego wzmacniacza, bez wczesniejszych pomiarow, to rosyjska ruletka. Gdy szukalem serwisu dla mojego wzmacniacza, gadalem z jednym serwisantem, ktory jak mu tylko powiedzialem, ze mam zepsuty wzmacniacz, bo podlaczylem... on mi przerwal w pol slowa i powiedzial: "komputer?". Podobno nie ma tygodnia, zeby ktos z tym do niego nie przychodzil. Radze skrajna ostroznosc. W szczegolnosci jesli komputer i wzmacniacz sa na innych gniazdkach i nie daj boze do radia podlaczona jest kablowka.

dzerry, przenies ten temat do HP

Skocz do: