lipalipski napisał/a:drugi raz jej nie wywołasz
guerilla napisał/a:taki gui co ma ułatwiać pracę z dużą ilością plików
zbyllu
K-5 K20D Z-1p MZ-5n
flickr
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:po prostu
zbyllu
K-5 K20D Z-1p MZ-5n
flickr
[size=8]Pentax k200d DA 18-55, zenitar 50. helios 58, jupiter 85, FAJ 28-85
pozdrawiam,
deckard
N
zbyllu napisał/a:
No tak, nadal jest ale nie można go zapisać w tym formacie, więc właściwie nie jest bo po zapisaniu będzie czymś innym i nie będzie można edytować go w ACR i korzystać z
konklaw napisał/a:Ale zawsze można przecież zachować oryginał raw i wrócić do edycji po nabyciu nowych umiejętności nie?
modern art = i could do that + yes, but you didn't
guerilla napisał/a:ładnie jotpega wywołać i rawa skasować
zbyllu
K-5 K20D Z-1p MZ-5n
flickr
zbyllu napisał/a:Edycja jpga w ACR trochę mija się z celem bo to działa jak inne programy do obróbki, nie do wywoływania.
pozdrawiam,
deckard
N
deckard napisał/a:zbyllu napisał/a:Edycja jpga w ACR trochę mija się z celem bo to działa jak inne programy do obróbki, nie do wywoływania.
Miałem kilkanaście zdjęć z wakacji, które niestety wykonałem z balansem bieli na światło żarowe a były w jpegu bo robione jeszcze Canonem A80. W ACR to było kilka minut na wszystkie. Ręcznie mi by się nie chciało i pewnie nie dałbym rady tego naprawić a niebieska pustynia to jednak nie to. Dla mnie to jedyne sensowne zastosowanie ACR do jpegów.
zbyllu napisał/a:Skoro technologia cyfrowa daje nam możliwości to dlaczego z nich rezygnować i wyrzucać "kliszę"?
guerilla napisał/a:po to, żeby nie trzymać setek GB niepotrzebnych danych
takie tam różne
slavkoz1 napisał/a:guerilla napisał/a:po to, żeby nie trzymać setek GB niepotrzebnych danych
A co, jeżeli po roku, dwóch, nowe umiejętności (soft) pozwolą nam lepiej wykorzystać owe setki "niepotrzebnych" GB? Ja byłbym ostrożny, nawet jestem![]()