pozdrawiam,
dzerrry
Samp napisał/a:Jakby w analogu się nie kadrowało rownież po pstryknięciu zdjęcia...
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
superkomornik napisał/a:kadr nie jest idealny to nie wciskam spustu
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
alkos napisał/a:Nie bedzie materialnosci fotografii, przewidywania i zaskoczenia (bo przeciez LCD nie znikna), niemozliwosci cofniecia decyzji. A szumy znikna i zostanie paskudna plasticzana gladkosc.
A FF to bajer.
matb napisał/a:Samp napisał/a:Jakby w analogu się nie kadrowało rownież po pstryknięciu zdjęcia...
Robisz slajdy, to nie masz szans na kadrowanie po zrobieniu zdjęcia.
Nie dalej jak dzisiaj pojechałem na plener fotografować po wsiach architekturę. Dwa aparaty, w obu slajd. I żeby zrobić zdjęcie to trzeba nakombinować z kadrem, coby jakieś świństwo nie wlazło, żeby się mury nie waliły, żeby ściany były proste. Podejść, odejść, poszukać miejsca wyżej albo niżej, trochę bardziej z lewej czy z prawej. Albo kucnąć, coby ściany były "fajnie" krzywe, a nie tak bez sensu. W każdym razie trzeba się postarać, bo nie ma zmiłuj. A kolega miał cyfrę. I śmiało zadzierał obiektyw w górę - bo ruch suwakiem i się wyprostuje![]()
Pozdr, hdr