krzychu128 napisał/a:Chyba że Ci się płyta spali, czyli generalnie można płytę zmienić a co za tym idzie przenieść licencję na inny komputer
K10D/Z1p/SuperA/MX
bEEf napisał/a:krzychu128, no ja rozumiem oczywiście Twoje przesłanki - ale też weź pod uwagę, że nie piszemy tu do anonimowego klienta sklepu komputerowego, tylko do... hm - przyjmijmy taki model - aktywnego użytkownika forum o elektronicznych gadżetach
dpodlejski napisał/a:Tak, dzwonisz wtedy do MS i reaktywujesz. Działa wtedy hasło "wymiana gwarancyjna płyty", ale jeśli ta wymiana gwarancyjna jest "wirtualna", to niekoniecznie jest to zgodne z licencją.
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
ggdh napisał/a:A tak spytam: co daje Wam vista czego nie da xp?
U mnie działa poprawnie od początku.Meggido napisał/a:O tym żeby wifi poprawnie działało na tych laptopach dłużej niż jedną dobę należy zapomnieć.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Miłośnik pełnej klaty
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Nie wierze, ze to wina systemu. Cos jest nie tak z konfiguracja, sterownikami albo hardwarem.Meggido napisał/a:tym żeby wifi poprawnie działało na tych laptopach dłużej niż jedną dobę należy zapomnieć. Nie wspominam o różnych programach graficznych, które notorycznie się wykładają, zawieszają albo resetują kompa. Połączenie z serwerem firmy też należy do wielkich wyzwań. Albo uzyskasz połączenie albo nie
pozdrawiam,
dzerrry
Miłośnik pełnej klaty
CytatNie wierze, ze to wina systemu. Cos jest nie tak z konfiguracja, sterownikami albo hardwarem.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
K-5/K100DS, SMC-F 50/1.7, Sigma 17-70, D-Xenon 50-200, SMC-M 135/3,5, Pentacon 50/1,8, Orestor 100/2,8, Kenlock 28/2,8, i inne pleśniaki
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Lo matko, jak to smiga!
dzerry napisał/a:Lightroom dziala szybciej od windowsowej podgladarki grafiki.
K-5II, K10D, DA 35/2.8, DA 15/4, DA 70/2.4, A 50/1.7, DA 55-300, DA 18-55WR, Sigma 17-50/2.8, Samyang 85/1.4, Helios 58/2, Pentax MEF, Marumi SuperDHG, AF-540FGZ, Velbon Sherpa 600R
K-5II, K10D, DA 35/2.8, DA 15/4, DA 70/2.4, A 50/1.7, DA 55-300, DA 18-55WR, Sigma 17-50/2.8, Samyang 85/1.4, Helios 58/2, Pentax MEF, Marumi SuperDHG, AF-540FGZ, Velbon Sherpa 600R
64-bit. NIe wiem, moze to voodoo i placebo, ale mam wrazenie, ze u mnie dziala znacznie szybciej. Dzisiaj przyjrze sie temu krytyczniekłapciu napisał/a:dzerry, używasz Lightrooma 64 czy 32 bitowego? U mnie 64 bitowy działał znacznie wolniej.
pozdrawiam,
dzerrry
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"