włodarski galerie architektura wnętrz
eismann napisał/a:znajomy będzie wiózł 3 szkła i aparat na dniach to napiszę co i jak z przyczepianiem się :)
blackbird napisał/a:O-ME53 POLSKA ~116zł USA ~72zł
Am I Nikon?
Fortunatelly, I Am Pentaxian...
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
K+D+Z+to i owo
pozdrawiam
Michał
coraz mniej Pentax`a/coraz więcej Nikona
www.mikejankowski.blogspot.com
www.maxmodels.pl/mjstudio.html
CytatU Ciebie przynajmniej znajomy wiezie jeszcze aparat,
a moja ciotka jak jej zapytają po co jej te obiektywy,
to co ma powiedzieć ?
Michał napisał/a:
-chcę zapłacić kartą kredytową (VISA) w Adoramie i czy ktoś kto już wykonywał podobną operację mógłby mi powiedzieć ile +- zapłacę za 1 USD w przeliczeniu na PLN
(dla tych którzy myślą że to prosta operacja muszę powiedzieć że niestety koleżanki z banku nie potrafią mi odpowiedzieć dokładnie-twierdzą że wg przepisów bankowych przeliczanie jest najpierw z USD na Euro potem z Euro na PLN...ale co do kursu tego czy to kursy kupna/sprzedaży to już nie ma pewności..nie mówiąc z jakiego dnia)
Jeżeli ma ktoś wiedzę na ten temat proszę o podzielenie się nią z nami na forum...
ps. ja obstawiam że przeliczanie jest w obu przypadkach po cenie sprzedaży czyli na dzień dzisiejszy za 1000 USD zapłaciłbym 2044,60 PLN (USD/EUR 0,62745 oraz EUR/PLN 3,2586) wychodzi 2,044..brzmi za pięknie by było prawdziwe...
pozdrawiam
Michał
coraz mniej Pentax`a/coraz więcej Nikona
www.mikejankowski.blogspot.com
www.maxmodels.pl/mjstudio.html
Jeśli w bagażu podręcznym to raczej nic nie uszkodzisz. W nadawanym zawsze owijałem w ręcznik albo ubrania i nigdy nic się nie uszkodziło. Najważniejsze, to zapakować bagaż tak, aby się nic nie przesuwało.Michał napisał/a:nawiązując do pytania blackbirda:
-czy ktoś próbował już przewozić obiektywów w folii bąbelkowej/w kartonie..?Jaki sposób jest bardziej bezpieczny(tzn. mniejsze problemy/mniejsze prawdop. uszkodzenia sprzętu)
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Chmarski napisał/a:blackbird napisał/a:O-ME53 POLSKA ~116zł USA ~72zł
Tę akurat kupiłem w tym tygodniu po 75PLN w Warszawie...
K20D z GRIPEM,,16-50*,,
K20D z GRIPEM,,16-50*,,
Najpierw Było M42 Potem K > F czyżby czas na EF ?
TomaSzSz napisał/a:Na Fa50/1.4 w Abes status jest "Availability: Backordered " ktoś mi przetłumaczy ?
...
K20D/Kr Sigma EX 50-150HSM Sigma 17-70HSM 2xPentax 500Ftz i kilka manualek
Nie ma złego światła,jest tylko inne..
dzidek16 napisał/a:Witam,, pod koniec sierpnia do kraju wraca brat z zona i jest możliwość przywiezienia kilku szkieł
Taka kasa, to chyba za Fotygę.dzidek16 napisał/a:do ceny zakupu proszę doliczyć 1/2 (400$) za fatygę
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron