mazi napisał/a:Na poczatku mowilem mu, zeby przywiozl mi 50mm f1.4 Teraz jednak coraz bardziej zastanawiam sie nad zmiana koncepcji i kupnie sigmy
mazi napisał/a:Bez sprawdzania wszyscy polecaja kupowac stali, bo z zoomami spora loteria jest.
mazi napisał/a:Za wszelkie sugestie bede wdzieczny
jacekkar1 napisał/a:
Może nie koniecznie 50/1.4 - bo w cyfrze jest to jednak dość wąsko - ale takie FA35/2AL to jest szkiełko godne polecenia[...]
DeTe napisał/a:mazi napisał/a:Za wszelkie sugestie bede wdzieczny
właśnie zapłaciłem za to szkiełko jednak dostawa ma być dopiero czwartek/piątek - jeśli zdążę przetestować przed wyjazdem (niedziela) to opiszę Ci moje wrażenia
i porównanie! bo 50-tke też mam
lipalipski napisał/a:B&H w NY. Wszystko działa, jak należy.
mazi napisał/a:odbierales osobiscie testujac z body czy wysylka / przewoz przez znajomego?
cinekk1 napisał/a:Myślę intensywnie o tej Sigmie. Zastanawiam się, ile może właściwie kosztować taka operacja? Za 1500zł można już gdzieś tan obiektyw u nas kupić w sieci.
O matko... czemu nic nie jest proste?
cinekk1 napisał/a:A w Stanach pewnie jakieś 900zł?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Około 430 zielonych
DeTe napisał/a:plwk napisał/a:
Około 430 zielonych
no... przy cenie 2 PLN za dolara to jest argument
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
hrynek napisał/a:Teraz szukam obiektywu z tym gwintem, bo jakoś do 24-70 straciłem zapał. Może sigma 20/1,8. Ma ktoś ten obiektyw?
nikon, fufu, oly
ttb napisał/a:sprzedaj filtr. kupowanie na siłe obiektywu do UVki jest kiepskim pomysłem.
hrynek napisał/a:Może sigma 20/1,8. Ma ktoś ten obiektyw?
hrynek napisał/a:Jeszcze się zastanowię czy nie dołożyć trochę do 10-20
hrynek napisał/a:Zamówiłem ten obiektyw w jednym ze sklepów internetowych za ok 1700 ze dwa miesiące temu. Po miesiącu czekania napisali mi maila, że anulują zamowienie, bo jak napisali "chwilowo niedostępny".
hrynek napisał/a:Żeby było śmieszniej to został mi filtr UV 82 mm , który w między czasie zakupiłem na allegro