seweryn1  Dołączył: 11 Lip 2007
Kosior napisał/a:
Z opisu wygląda dokładnie tak jak oryginalny grip D-BG2 od Pentaxa.... Ma ktoś o nim wiecej info... ? z braku gripa to może bym się na niego zdecydował ;o

Moje dywagacje na temat pasowania do gx-10 są stąd, że grip do samsunga i pentaxa wygląda jak dla mnie "identycznie", ale jednak pentaxowy do samsunga nie pasuje (nie wiem jak odwrotnie). Czyż nie jest taki sam :-P

a jednak podłączyć się da (Pentaxowy do Sama), działa, ale nie pasuje.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
powielę swoje info z wątku o gripach do sama gx-10 i podaję linka do ciekawego gripa do kdyszki

http://cgi.ebay.com/pro-b...1QQcmdZViewItem

[ Dodano: 2008-07-16, 18:51 ]
kupiłem go "na próbę" ale sprzedawca ma jeszcze inne aukcje z tym gripem :-) (w razie gdyby ktoś był zainteresowany)

cinekk1  Dołączył: 17 Lut 2008
A kiedy przyjedzie? Sam nie dam rady kupić takiego gripa, ale może kogoś poproszą, jeśli jest dobry. Jak pasuje do k10 i jak się spisuje w akcji? Daj znać jak będzie podpięty.

przed chwilą zapłaciłem, przesyłka podobno ok 16 dni, więc pewnie za 3 tygodnie będę wiedział jak działa, nie omieszkam się napisać

ThomFoto  Dołączył: 07 Lis 2006
ale ten grip nie ma uszczelnień. niby szczegół bo nie każdemu na tym zależy ale warto na to zwrócić uwagę

pjak  Dołączył: 28 Kwi 2008
ThomFoto napisał/a:
ale ten grip nie ma uszczelnień. niby szczegół bo nie każdemu na tym zależy ale warto na to zwrócić uwagę

A ty coś wspominałeś o gripach prawdziwych do k10, ze będą w lipcu. Jak tam sytuacja na froncie???? Może jakaś nowa dobra cena???? :-D :-D :-D

siwyyy77  Dołączył: 24 Lip 2007
ThomFoto, zwracałem już uwagę w tym wątku ;-) choć cena na te podróby jest tak kusząca, że można pominąć tę niedogodność... zawsze chcąc zachować szczelność w trudnych warunkach można odpiąć gripa i focić bez ;-) choć mi to z trudem przychodzi i nie chodzi o dodatkowy spust i pokrętła... aparat leży w łapie jak ulał z gripem :mrgreen:

Sam mam oryginał, ale teraz bym się dwa razy zastanowił czy wydac ponad 2x tyle za te uszczelki... pod warunkiem, że poza nimi będzie wszystko OK

ThomFoto  Dołączył: 07 Lis 2006
siwyyy77 napisał/a:
ThomFoto, zwracałem już uwagę w tym wątku ;-) choć cena na te podróby jest tak kusząca

a to sorki. może nie doczytałem.

pjak napisał/a:

A ty coś wspominałeś o gripach prawdziwych do k10, ze będą w lipcu. Jak tam sytuacja na froncie???? Może jakaś nowa dobra cena???? :-D :-D :-D

były. ale już poszły do nowych włascicieli. narazie następnych nie bedzie . /problem własnie w cenie/

ja myślę że różnica w cenie spokojnie wynagrodzi mi brak uszczelnień

szczególnie że nie planowałem kupować gripa wogóle a szczególnie nie oryginalnego, a wszystkie podróbki dotychczas to nie było to, za co skłonny byłbym zapłacić

a jeżeli tylko ten grip będzie ok, to będzie wart każdej ze 185 złotówek które za niego zapłaciłem :)

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
opiszon napisał/a:

[ Dodano: 2008-07-16, 18:51 ]
kupiłem go "na próbę" ale sprzedawca ma jeszcze inne aukcje z tym gripem :-) (w razie gdyby ktoś był zainteresowany)

Zważywszy "płaską" stawkę za przesyłkę, moglibyśmy się jakoś zgrać przy takim zakupie, bo jestem zainteresowany zakupem (przy takim kursie USD to zbrodnia nie kupić :))

no ja zapłaciłem wczoraj i dostałem maila w nocy że dziś wysyłają gripa, więc nawet jeżeli jeszcze nie wysłali, to nic nie da się zrobić, bo niestety w pracy nie mam dostępu ani do ebay, ani do jakiegokolwiem systemu mailowego, także nie mam jak się w tej chwili skontaktować ze sprzedającym, a jak wrócę z pracy, to w Szanghaju będzie godz 23, więc już raczej moja paczka pójdzie - zresztą koszt przesyłki jest na tyle niski, że nie wiem czy się opłaca ryzykować cło w przypadku przesyłki z większą ilością tego samego towaru ;)

[ Dodano: 2008-07-17, 10:59 ]
ale oczywiście nie zabraniam innym chętnym osobom organizowania się w grupy :D

[ Dodano: 2008-07-17, 11:15 ]
a wogóle do dopiero teraz zauważyłem że na poprzedniej stronie jest już link do tego gripu na ebay :)

nie ma to jak rozpętać burzę w szklance wody dokładnie po 2 postach :D

nipus  Dołączył: 21 Kwi 2006
Szkoda że przy okazji nie zrobili dodatkowego koszyczka na baterie AA. To był by dopiero Hit, jak można by je stosować zamiennie.

Prof Wilczek  Dołączył: 12 Lut 2008
Czy ktoś może testowal takie oto cudo:

http://www.allegro.pl/ite...ip_ze_spus.html

nie wiem czy ten link nie jest do tego samego produktu co link na wczesniejszych stronach, bo tamto juz zostalo przeniesione do arch?

z wyglądu jest znacznie brzydszy, ale można w nim stosować baterie poaluszki lub akumulatorki:evilsmile:

siwyyy77  Dołączył: 24 Lip 2007
Prof Wilczek napisał/a:
Czy ktoś może testowal takie oto cudo:

http://www.allegro.pl/ite...ip_ze_spus.html

nie wiem czy ten link nie jest do tego samego produktu co link na wczesniejszych stronach, bo tamto juz zostalo przeniesione do arch?

To to samo ;-)

LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
opiszon, jakby nie patrzeć, to wartość tego gripa i tak kwalifikuje go do oclenia. Ale nawet z podatkami nie powinien przekroczyć ona kwoty 230PLN.
Grendel, jesteś pewien, że wysyłka dowolnej ilości gripów będzie kosztować 17USD?

[ Dodano: 2008-07-20, 08:42 ]
Jak myślicie - czy brak metalowych bolców, które są dostępne w oryginalnym gripie będzie jakoś wpływał na stabilność i pewność połączenia grip-body?

LDevil, jak na razie mam pozytywne doświadczenia z cłem z chin, więc liczę na to samo i tym razem, zresztą w razie czego mogę tą kwotę zapłacić, nic się nie stanie

a co do bolców, to myślę że w razie czego można samodzielnie ustabilizować gripa :)

forestowy
[Usunięty]
LDevil napisał/a:
opiszon, jakby nie patrzeć, to wartość tego gripa i tak kwalifikuje go do oclenia. Ale nawet z podatkami nie powinien przekroczyć ona kwoty 230PLN.

Nie przekroczyło 100$ razem z przesyłka więc nie kwalifikuje się do oclenia chyba. Jak jest inaczej niech mnie ktoś poprawi.

a nie 37€?

forestowy
[Usunięty]
Zależy w jakiej walucie rozliczane. W zielonych to chyba 100$ przynajmniej jeśli o sprzęt foto chodzi.

natus  Dołączył: 28 Mar 2008
http://cgi.ebay.co.uk/pro...tem140251494494
tutaj chyba jeszcze taniej za tego Trevora, no i niby że wysyłka z Chin za free - coś mi się nie chce wierzyć :roll:

Skocz do: