SQ6GIT napisał/a:lipalipski napisał/a:
Cytat:
Problem w tym, że to ów Pan Policjant decyduje czy i kiedy skończycie dyskusję... :P
I tu się myslisz.
Mówisz tak teoretycznie, czy sprawdzałeś odwracając się na pięcie od pytającego Cię o coś policjanta?![]()
lipalipski napisał/a:Idzie o to, że jeśli masz legitkę "Wyborczej" nie wydaną przez nich
SQ6GIT napisał/a:Niestety, Władza ma różne poziomy inteligencji - chyba tu zależy na jaki egzemplarz trafimy...
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
matb napisał/a:I który, jak by nie było działać ma w MOIM imieniu i w moim interesie (jako obywatela)
matb napisał/a:A jeśli się do prawa nie stosuje, to on będzie miał większy problem niż ja.
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
matb napisał/a:Prawdę mówiąc ciężko mi sobie wyobrazić, żeby można było kogokolwiek ścigać za to, że nosi świstek z napisem "PRASA" "PRESS" "LEGITYMACJA PRASOWA", którą sam sobie zrobi i się pod nią sam podpisze (a która nie będzie spełniała tego jednego warunku 'legalności', czyli nie będzie wydana przez organ zarejestrowany w sądzie).
matb napisał/a:Mnie zadziwia, że jakiś Policjant może decydować kto ma lepszą legitymację a kto gorszą. W sensie, że jedne mu się podobają i "wpuści" a inne nie i "nie wpuści" (pogoni czy co tam jeszcze).
K10D | Nikon
SQ6GIT napisał/a:tak powinno być, ale dopiero tam dążymy jako kraj zacofany w Europie,
SQ6GIT napisał/a:Sam byłem w sytuacji, gdy policjant działał niezgodnie z prawem, a natychmiastowy telefon do oficera dyżurnego skończył się skwitowaniem przez tego ostatniego: "policjant na pewno wie, co robi". Choć uratowało mnie to, bo ów policjant nie wiedząc do kogo dzwonię, odpuścił.
K10D | Nikon
CytatWyobraźcie sobie, że policja robi wam przeszukanie w mieszkaniu. Chcielibyście aby każdy kto wydrukuje sobie świstek z napisem media mógł im towarzyszyć ?
matb napisał/a:ale to tak nie działa.
K10D | Nikon
CytatW praktyce to działa jeszcze gorzej. Policja robi co chce a prawo jest tylko dla bardzo bogatych.
256mb napisał/a:W praktyce to działa jeszcze gorzej
K10D | Nikon
Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi. / http://nemo1125.blogspot.com/
matb napisał/a:Masz obowiązek wpuścić policję o ile ma zezwolenie od prokuratora (i to też zdaje się nie zawsze, bo w nocy chyba nie)
nemo napisał/a:W policji nie ma takiej samowolki jak się powszechnie wydaje
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
PiotrR napisał/a:A kto decyduje, czy wypadek jest "nie cierpiący zwłoki"?
nemo napisał/a:W policji nie ma takiej samowolki jak się powszechnie wydaje i każde takie oskarżenie policjanta nawet fałszywe skutkuje dla niego poważnymi problemami.
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
perl napisał/a:kiedy istnieje podejrzenie ze w pomieszczeniu przebywa osoba podejrzana o popelnienie przestepstwa?