mazi  Dołączył: 12 Lut 2008
plwk napisał/a:
mazi, przy tej opłacie jaką chce dzidek 16 to kupując samemu z cłem i podatkiem musisz dołożyć tylko 50$

mam nadzieje, ze dzidek 16 przemysli sprawe i wyjdzie do ludu z lepsza propozycja, bo ostatnia byla zdziebelko nieatrakcyjna :)
wiele zainteresowań... wiecznie zbyt mało czasu...
kx0d : grip : 28 f1.8 : f50 f1.7 : 135 f2.8 : 24-70 f2.8 EX : 80-200 : m48 : sb-26

agresywnej moderacji mówię stanowcze NIE !

dzidek16  Dołączył: 09 Cze 2007
Nie przesadzajcie za 50$ to mogą podesłać długopis a nie laptopa,,,,,,,,
Ja dałem przykład i napisałem że czekam na propozycje,,,,,

mazi  Dołączył: 12 Lut 2008
dzidek16 napisał/a:
Nie przesadzajcie za 50$ to mogą podesłać długopis a nie laptopa,,,,,,,,
Ja dałem przykład i napisałem że czekam na propozycje,,,,,

polecam czytac ze zrozumieniem :)

a poza tym ile zyczylbys sobie za zdarcie z jueseja tego, o czym pisalem :)
wiele zainteresowań... wiecznie zbyt mało czasu...
kx0d : grip : 28 f1.8 : f50 f1.7 : 135 f2.8 : 24-70 f2.8 EX : 80-200 : m48 : sb-26

agresywnej moderacji mówię stanowcze NIE !

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
dzidek16 napisał/a:
ie przesadzajcie za 50$ to mogą podesłać długopis a nie laptopa,,,,,,,,
to przykre..

generalnie dyskusyjna postawa :-/
IMHO to forum było i jest miejscem spotkań znajomych - ludzi o wspólnej pasji, a co jakiś czas z przykrością widzę, że pojawia się ktoś kto chce na tym dobrze zarobić.

Ciekawa sprawa,,,,jeśli cło i podatek to tylko 50$ to po co ludziska kupuja cokolwiek w Polsce??

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Za mazim - polecam czytać ze zrozumieniem.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
dzidek16 napisał/a:
Ciekawa sprawa,,,,jeśli cło i podatek to tylko 50$

Ty chcesz za przywiezienie 200$ a za te obiektywy co chce mazi, przy zamówieniu ze sklepu, zapłaciłby za przesłanie + cło + podatek około 242$ (przy najtańszej opcji wysyłki)

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
dzidek16 napisał/a:
Ja dałem przykład i napisałem że czekam na propozycje
Propozycja jest taka, żebyś nie dawał już takich przykładów.

[ Dodano: 2008-07-22, 13:55 ]
plwk napisał/a:
Ty chcesz za przywiezienie 200$
czterysta napisał

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Faktycznie, ale potem zjechał na trzysta :-P

plwk napisał/a:
ale potem zjechał na trzysta
To już chyba lepiej zjechać po poręczy z żyletek do miski z jodyną.

kierdel  Dołączył: 20 Lip 2007
mazi napisał/a:
Ewentualnie pisalbym sie na:
Sigma 24-70 f2.8 (429$ w B&H)
FA 50mm 1.4 (199$ w B&H)

Czekam na info, ile musialbym do tego dorzucic dla Twojej rodzinki (koszty wysylki do rodziny pomijam).

Witaj. W takiej sprawie mozesz sprobowac napisac na PW do uzytkownika "incosgnitos". :idea:

Asahi
[Usunięty]
Jarek Dabrowski napisał/a:
plwk napisał/a:
ale potem zjechał na trzysta
To już chyba lepiej zjechać po poręczy z żyletek do miski z jodyną.
moze chodzilo mu o jakies inne $, nie amerykanskie :mrgreen:

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ludzie to jednak mają tupet - chyba muszę dziękować ThomFoto za to że nie wziął 200$ więcej za fatygę, kumplowi z Belfastu, za to że mogłem na jego adres kupować sprzęt który potem na swój koszt wysłał do mnie do Polski (dzięki ci wielkie)

i wielu innym osobom, które pomagały bezinteresownie w wielu rzeczach

ale we mnie to chyba taka mentalność dawcy krwi siedzi, że nie potrafię sobie wyobrazić że można coś zrobić inaczej niż za przysłowiowe "bóg zapłać"

interes interesem - ale jak chcę coś sprzedać z zyskiem, to idę na giełdę, allegro, a nie namawiam na to przyjaciół, znajomych (a w ten sposób traktuję np to forum)

kuźwa, za miękkie serce mam - nawet pijaka potrafię na stopa do auta zabrać jak widzę że stoi w szczerym polu

400$ to bym zapłacił, ale wtedy gdyby mi ktoś pomógł załatwić tą sigmę co jak lufa od czołgu wygląda ;)

Cytat
interes interesem - ale jak chcę coś sprzedać z zyskiem, to idę na giełdę, allegro, a nie namawiam na to przyjaciół, znajomych (a w ten sposób traktuję np to forum)

Tak, właśnie, też jakoś nie mam zwyczaju zarabiać na znajomych. Ale jest wielu takich, którym to nie przeszkadza.

[ Dodano: 2008-07-22, 14:38 ]
Asahi napisał/a:
moze chodzilo mu o jakies inne $, nie amerykanskie

O, o, może to dobry trop jest. Symbolem $ oznacza się też na ten przykład peso meksykańskie. Dzisiejszy kurs NBP: 20 groszy. I taka oferta jest już sensowna.

A co tam, sprawdziłem na wiki. Oprócz peso, dolarów kanadyjskich i australijskich (obecnie kosztujących tyle co USA), mogłaby to być jeszcze córdoba nikaraguańsa albo pa'anga z Tongi, ale nie wiem jaki kurs mają te waluty. :mrgreen:

Matey3000  Dołączył: 14 Paź 2007
Dzidek16 jak brat z zona chce bardzo za bilety do polski sobie zwrocic to niech leca przez Bogote /Kolumbia/ lykna po 2kg koki/we woreczkach/ i jeszcze na tym zarobia.

Panowie spokojnie :-D nie ma sprawy ja tylko napisałem że ,,ktos może coś,, przywieżć jeśli nie ma chetnych to jest OK gdyby chodziło o mnie to inna sprawa prosiłem o pytania i sugestie na PW to tyle :-/

1 nikaraguańska cordoba to 0.106 PLN
1 tongijska paanga to 1,1011 PLN

to tak dla ciekawskich

Ale zakup, czy kupno?

chyba średni ;)

kurs kordoby wzięty z googla
kurs pangi wzięty z yahoo

No to w pa'angach się nie opłaca. Za to w córdobach wychodzi nawet lepiej niż w peso.

Skocz do: