vito157  Dołączył: 28 Maj 2008
Vertiico i opiszon. Dziekuje Wam za niesamowicie konstruktywne wypowiedzi.
Vertiico: gdybys sie w tekst wczytal, zrozumialbys moje zdanie nt. lekkich aparatow.
Opiszon: miesiecznie robie okolo 2000 zdjec. Tez kadyszka. Ale bez gripa. I nie uwazam, zebym z tego powodu byl od ciebie gorszy.
Podtekstem pytania bylo: czy grip, kosztujacy 200 euro, rzeczywiscie wart jest tych pieniedzy. Czy aparat z gripem bedzie np. lepiej wywazony, lepiej bedzie lezal w reku itp. A argument, ze on sluzy np. jako schowek na karty - jakos malo do mnie przemawia. Uzywam karty 16GB na ktora wchodzi ok. 1000 PEFow i nie czuje potrzeby noszenia dodatkowej karty - 'na wsiakij pozarnyj sluczaj'. To samo z wyzwalaczem. 2 lub 10 sekundowe opoznienie w zupelnosci mi wystarczy.
Mnie tez rozbroily Wasze wypowiedzi. Rozumiem, ze chcieliscie zaznaczyc swoja obecnosc na forum - ale - Panowie - nie za wszelka cene!

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
vito157, po kiego grzyba się rzucasz? obraził cię ktoś, czy coś ?

a z takimi tekstami :
vito157 napisał/a:
I nie uwazam, zebym z tego powodu byl od ciebie gorszy.
to do piaskownicy wracaj. napisałem że jesteś od siebie gorszy?

nie!

przedstawiłem tylko swoje zdanie

temat tego wątku to: grip czy dodatkowa bateria?, więc rozumiem że o takie wypowiedzi ci chodziło

jeżeli nie, to proszę moderatorów o zablokowanie bądź usunięcie wątku z powodu niewłaściwego tematu - założyciel nie chce poznać zdania innych, tylko zamierza wprowadzać złą atmosferę na forum

sorry brachu, ale to jest chyba pierwszy raz tutaj, jak mnie tak ktoś wkrewił

nie dam po sobie jeździć jak po łysej kobyle

tyle z mojej strony

[ Dodano: 2008-07-22, 20:59 ]
aha vito157, rozumiem że do tej wypowiedzi skłonił cię mój "licznik" zdjęć (na to wygląda)

jak widać nie rozumiesz, że dla kogoś fotografia może być dobrym sposobem na rozrywkę i wolny czas

mam nadzieję że podbudowałeś swoje malutkie ego tym tekstem o 2k zdjęć

Opiszon:
wydaje mi sie, ze forum akurat nie jest tym miejscem, w ktorym powinnismy dyskutowac w ten sposob. Obaj mamy GG, wiec proponuje uzgodnienie stanowisk poza forum.
Daleki bylem od 'jezdzenia' po Tobie. Jesli Cie urazilem - przepraszam.
Nie musze podbudowywac swojego ego. Zrobilem setki tysiecy zdjec i szanuje spojrzenie innych na 'temat fotograficzny'. Owo spojrzenie nie jest ani lepsze od mojego, ani gorsze od mojego. Jest po prostu inne. I tyle.
A grip... Coz... Uzywalem ich w czasach, gdy aparaty mialy naciag reczny. Wowczas urzadzenia te pozwalaly na zwiekszenie 'szybkostrzelnosci' mojego Nikona F4. K10 nie ma naciagu - wiec podstawowa funkcja urzadzen gripopodobnych jakby przestala byc istotna. Najwazniejszy stal sie zapas pradu. Stad moje pytanie w poscie: grip - czy bateria. I - tak jak w poscie poprzednim napisalem - zalezalo mi na opinii, jak taki zestaw lezy w reku.
A teraz ide - zgodnie z Twoja sugestia - do piaskownicy.

vito157 napisał/a:
Opiszon:
wydaje mi sie, ze forum akurat nie jest tym miejscem, w ktorym powinnismy dyskutowac w ten sposob.
ty zaczęłeś, więc się teraz nie wymądrzaj co można a co nie na forum :evil:

zepsułeś mi dzień, więc sobie siedź w piaskownicy teraz, ja sobie muszę trzasnąć :-B albo :-B :-B

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Ech, Panowie... Żeby chociaż o politykę, ale o podejście do fotografii?!

"dziwny jest ten świat..." ;)

siwyyy77  Dołączył: 24 Lip 2007
opiszon napisał/a:
"dziwny jest ten świat..." ;)

I proponuje wypić za autora tych słów :-B

:-B :-B :-B :-B
Guinness dla wszystkich!

griffin  Dołączył: 19 Cze 2008
heh fajny ten temat :mrgreen:

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
vito157 napisał/a:
nie rozumiem tych, ktorzy podniecaja sie tym, ze ich aparat wazy 350 g!

Jak się ma 5-6 lat, malutkie rączki i raczej mało pary w mięśniach, to lekki aparat jest zbawieniem. ALbo jak się musi dygać z takim pod górę, gdzie każdy gram wnoszony to konkretny wydatek energetyczny i niefajność spora :-P

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Zmienimy temat na piaskownicę, będzie gdzie odsyłać bijących pianę. ;-)

dsk, przylaczam sie do twojego postulatu.

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Możesz się przyłączyć, możesz być nawet odesłany jako pierwszy, jeśli zechcesz. :-P

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
opiszon napisał/a:
układzie "portretowym" bez gripa :)

chodzi Ci o pionowe trzymanie aparatu? Bo jeżeli tak to sam o tym mysle, i grip by mi się przydał.

vito157 napisał/a:
Vertiico i opiszon. Dziekuje Wam za niesamowicie konstruktywne wypowiedzi.
Vertiico: gdybys sie w tekst wczytal, zrozumialbys moje zdanie nt. lekkich aparatow.

twoj post natomiast jest bardzo konstruktywny. juz bardziej ... postu nie dalo sie napisac czyz nie ?

vito157 napisał/a:
Grip czy dodatkowa bateria? Od kilku dni bije sie z myslami co lepsze. I... Sahara. Pomozecie?

a jak jestes taki przemądrzały to czemu sam nie znalazłeś odpowiedzi na to dość trudne pytanie.
Rzekłbym nawet pytanie w stylu "być albo nie być .... "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Juz znalazlem odpowiedz. Dzieki kilku argumentom, jakie wyczytalem w tym watku.

Skocz do: