Wahhim  Dołączył: 28 Maj 2008
256mb, w jakiej sytuacji to wszystko się działo? Cholernie mnie to ciekawi. Raczej nie biorą nikogo na przejażdżkę radiowozem z byle jakiego powodu.

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
perl napisał/a:
Eldred, nie ma w Polsce prawa zakazujacego robienia zdjec funkcjonariuszom publicznym w trakcie pracy.

To prawda ale niestety (albo stety) jeśli robisz zdjęcia tajniakom to w zamian za aparat dostaniesz pokwitowanie a po paru dniach oddadzą Ci go z wykasowanymi zdjęciami.

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
perl napisał/a:
Eldred, nie ma w Polsce prawa zakazujacego robienia zdjec funkcjonariuszom publicznym w trakcie pracy.
A Mój kolega zrobił raz policjantom zdjęcie z samochodu jak jechał z kolegą z pleneru, a ci wsiedli do samochodu i zaczęli go ścigać, zatrzymali się i odpuścili tylko dzięki jakiemuś pijanemu typkowi demolującemu przystanek.

Po za tym wyjdź na miasto i zrób policjantom na patrolu zdjęcie w twarz, jestem pewien, że bez "ale" się nie obędzie.

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Eldred napisał/a:
Po za tym wyjdź na miasto i zrób policjantom na patrolu zdjęcie w twarz, jestem pewien, że bez "ale" się nie obędzie.
Robilem raz. Nie bylo ale.
Robilem tez straznikowi miejskiemu. Tez nie bylo ale.
Zalezy od czlowieka. A nalezy wbic sobie do glowy, ze policjant tez czlowiek. Czasami.

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
perl napisał/a:
A nalezy wbic sobie do glowy, ze policjant tez czlowiek. Czasami.
eh.. spróbuje, obiecuję.. i nawet zdjęcie spróbuję zrobić jak będzie okazja..

Wahhim  Dołączył: 28 Maj 2008
Wracając do tematu. Próbowaliście kiedyś dostać się za barierkę (na przykład na koncercie) bez legitymacji?

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Eldred napisał/a:

Robiłem to nie raz. Z metra. Po nic, dla samej radości, że mogę, a oni nie mogą mi nic zrobić.

Wahhim napisał/a:
Wracając do tematu. Próbowaliście kiedyś dostać się za barierkę (na przykład na koncercie) bez legitymacji?

Próbowałem. I zazwyczaj się dostawałem. Raz wlazłem nawet na scenę żeby zrobić zdjęcie.

256mb  Dołączył: 26 Maj 2008
Wahhim napisał/a:
Cholernie mnie to ciekawi.

Nic dziwnego bo fotografia to ciekawe hobby :-)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
nemo napisał/a:
To prawda ale niestety (albo stety) jeśli robisz zdjęcia tajniakom to w zamian za aparat dostaniesz pokwitowanie a po paru dniach oddadzą Ci go z wykasowanymi zdjęciami.

Uhm... A zdjęcia sobie zgrają i wrzucą na naszą-klasę. :mrgreen:

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
Hahahaha :-B

Skocz do: