Eldred, nie ma w Polsce prawa zakazujacego robienia zdjec funkcjonariuszom publicznym w trakcie pracy.
To prawda ale niestety (albo stety) jeśli robisz zdjęcia tajniakom to w zamian za aparat dostaniesz pokwitowanie a po paru dniach oddadzą Ci go z wykasowanymi zdjęciami.
Eldred, nie ma w Polsce prawa zakazujacego robienia zdjec funkcjonariuszom publicznym w trakcie pracy.
A Mój kolega zrobił raz policjantom zdjęcie z samochodu jak jechał z kolegą z pleneru, a ci wsiedli do samochodu i zaczęli go ścigać, zatrzymali się i odpuścili tylko dzięki jakiemuś pijanemu typkowi demolującemu przystanek.
Po za tym wyjdź na miasto i zrób policjantom na patrolu zdjęcie w twarz, jestem pewien, że bez "ale" się nie obędzie.
Po za tym wyjdź na miasto i zrób policjantom na patrolu zdjęcie w twarz, jestem pewien, że bez "ale" się nie obędzie.
Robilem raz. Nie bylo ale.
Robilem tez straznikowi miejskiemu. Tez nie bylo ale.
Zalezy od czlowieka. A nalezy wbic sobie do glowy, ze policjant tez czlowiek. Czasami.
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
To prawda ale niestety (albo stety) jeśli robisz zdjęcia tajniakom to w zamian za aparat dostaniesz pokwitowanie a po paru dniach oddadzą Ci go z wykasowanymi zdjęciami.
Uhm... A zdjęcia sobie zgrają i wrzucą na naszą-klasę.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel