czyli xtolu?gilby napisał/a:Excelu
gilby napisał/a:i jak?
Pozdrawiam i Dobrego Światła Życzę
--> mój wątek portretowy
Po stracie zębów podobno większa swoboda języka.
/Stanisław Jerzy Lec/
K-5/K10D/K1000 | DA 18-55+SIGMA (70-300+10-20) +A 50/2+Soligor
slabo sie rozgladaszandreo napisał/a:gilby, jak ja dawno nie widziałem takiego pięknego analogowego ziarna... ehhh ...
pozdrawiam,
dzerrry
e tam, dla takiej trojki, to warto by bylo i dwie rolki zrobicgilby napisał/a:dzerry, to jest tylko z 1 filmu, pozwól mi się rozkręcić
pozdrawiam,
dzerrry
Cambo
chyba na gramofonie babci.Asahi napisał/a:jak sluchanie plyt analogowych i zachwycanie sie, ze trzeszcza
Asahi napisał/a:To se ne wrati, te czasy minely i jedynie zdjecia ktore zostaly zrobione w tamtych czasach, bronia sie swoim "czarem", a to sa niestety "podrobki".
pozdrawiam,
dzerrry
nie neguje fotografii czarnobialej jako takiej. Nie neguje tez calkowicie fotografii analogowej (przyznam, ze moglo to wynikac z mojej wypowiedzi), jedynie tak jak z kazda proba wzorowania sie, trzeba uwazac aby nie zrobic "taniej podroby". Farbami akrylowymi, tez sie latwiej maluje niz olejami, dlatego nim ktos zacznie malowac olejami, powinien "pocwiczyc" na latwiejszym gruncie. Zastanawiam sie chocby nad nienaturalnym uzyciem wysokich ISO na tych zdjeciach. W jakim celu? Jedyny jaki mi przychodzi do glowy, to chec osiagniecia tego ziarna, ale ziarno fajnie wyglada tam gdzie powstalo naturalnie, a nie na zasadzie: niewazny model, swiatlo i kompozycja - podstawa to b&w i ziarno! Wielcy tego swiata, ci ktorzy tworzyli kanony, badz je obalali, szli w swojej tworczosci zawsze do przodu, bazowali jedynie na doswiadczeniach innych a nie bezmyslnie je kopiowali. Jeszcze raz podkreslam, ze to moje zdanie.dzerry napisał/a:Na cz-b materialach pracuje znacznie wiecej ludzi niz mogloby Ci sie wydawac.
My reach is global, my tower secure,
My cause is noble, my power is pure
Asahi napisał/a:a nie bezmyslnie je kopiowali
Pozdrawiam i Dobrego Światła Życzę
--> mój wątek portretowy
K10D + Sigma 17-70 f/2.8-4.5 + Sigma 70-300 f/4.0-5.6 + Raynox DCR-250 + chiński grip + FA 35 f/2.0 + DA 70 f/2.4
http://fotonicznie.blogspot.com/