Chmarski  Dołączył: 28 Mar 2007
WalRog napisał/a:
a jakie meble empirowe ........ miodzio za jegen można nowiutkiego VW golfa IV i jeszcze zostanie.

Za chwilę będzie wyprzedaż nowiutkich Golfów V, bo lada moment wchodzi generacja VI... :-B

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Ach Golf to prawdziwa kwintesencja meksykańskiej precyzji i niemieckiej fantazji
:evilsmile:

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
Żaba napisał/a:
niemieckiej fantazji
:evilsmile:

No toś pojechał ;)
a co do meksykańskiej precyzji, to nie da sie ukryć że na ten przykład taki Maradona to precyzyjnie wpychał piłki ręką do bramki ...

.. cholera brakuje mi forum ale nie mam jak częsciej zaglądać ;(
Grzesiek

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Aspius napisał/a:
a co do meksykańskiej precyzji, to nie da sie ukryć że na ten przykład taki Maradona to precyzyjnie wpychał piłki ręką do bramki ...

Bo się skubany urodził w Argentynie :-P

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
plwk, no tak... z tego braku forum to juz mi sie we łbie miesza ;)

Grzesiek

WalRog  Dołączył: 21 Lis 2007
A może by tak stworzyć taki temat gdzie można polecić ciekawe miejsce z kawałkiem historii przecież nie samym Pentaxem człowiek żyje :idea:

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
WalRog, pomysł dobry.
WalRog napisał/a:
nie samym Pentaxem człowiek żyje

Piwem tez :-P

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
MarWoj napisał/a:
pomysł dobry.

A moim zdaniem nie za bardzo. W Polsce są tysiące (a pewnie i więcej) interesujących miejsc wartych większej lub mniejszej uwagi. I tak będą się pojawiać od sasa do lasa? I kto to będzie czytał? No i po co? Jeśli kogoś interesuje jakiś temat, to sobie znajdzie informację. Poza tym - kto to będzie pisał?
Mnie się wydaje, że taki przegląd, jeśli już, można robić ewentualnie tematycznie, lokalnie lub z racji jakiegoś eventu - jak w tym przypadku, a propos PPD. Choć czy naprawdę warto? Na tej mapce, co kiedyś była w tym wątku było z 50 przeróżnych atrakcji w okolicach Dańczowa. I one naprawdę kogoś zainteresowały? Bo przecież wycieczki jechały i tak na Szczeliniec, Błędne Skały czy nawet do Skalnego Mesta. Nie wydaje i się, że do tego jest jakaś informacja potrzebna, żeby te atrakcje poznać. A ile osób przy okazji zainteresował pałac w Jeleniowie, co był 2 km od miejsca pobytu? Nie mówiąc o takim wypasie jak zamek w Nachodzie (10km do niego było?).
Po prostu jest tak, że różnych ciekawych miejsc jest całe mnóstwo i normalny człowiek nie jest w stanie ich wszystkich ogarnąć. Więc trzeba się koncentrować na tych najważniejszych. A do tych najważniejszych to nie trzeba raczej specjalnego przewodnika.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Tutaj jest już odpowiednie wątek - w nim podajemy ciekawe miejsca, warte fotografowania [!] w różnych okolicach.
http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=1426
Na razie nie wiedze sensu zakładania czegoś podobengo - ale oczywiście jeśli zajdzie taka potrzeba, jeśli w/w wątek by się pięknie rozwinął, to czemu nie...

No właśnie wszyscy poszli na szczeliniec i wspinali sie jak 500 innych turystów dziennie. A czy ktoś podjął wyzwanie i spróbował dotrzeć do "skalnych grzybów" albo zobaczyć dolinę kłodzką od strony "Skały Puchacza" albo przejść rezerwat "Torfowisko Batorowskie", Nie, najprościej wejść na 'Szzczeliniec' zaliczyć 'błędne skały' i uznać że "tutaj już byłem i widziałem wszystko co polecały przewodniki".

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
WalRog, każdy dostał na maila do wyboru propozycje 5 wycieczek dokładnie opisanych w formacie pdf - gotowym do wydrukowania - więc każdy mógł wybrać gdzie chce iść.
Naprawdę trudno się dziwić ludziom, którzy nigdy nie byli w Górach Stołowych, że wybrali słynne i piękne atrakcje, które są żelaznym puntktem wycieczek w tamte strony.

Naprawdę nie rozumiem o co Ci chodzi. Wywlekasz temat, który od wieków nie jest aktualny. I masz jakby do ludzi pretensje, że nie zobaczyli tego co Ty byś wybrał...
Ja miałam szczęście poznać lepiej GS - spędziąłm tam trochę czasu. Ale jeślibym miała tylko 1 dzień na zwiedzanie [a tak było], to wówczas również "zaliczyłabym" Szczeliniec i Błędne Skały.

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
mygosia, podpisuję się pod tym co piszesz, obiema ręcami.
Będąc pierwszy raz w tych okolicach, (to znaczy w Górach Stołowych), dokładnie tak myślałem. Jak będę tam jeszcze raz, na pewno wybiorę miejsca znacznie mniej oblegane przez gawiedź.
Ale z tego co pisze WalRog wynika, że może być bardzo interesujący powrót w takie miejsca dla osób, które były tam pierwszy raz. I nie tylko Góry Stołowe mam na myśli.

Ok, sorki już milczę.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
WalRog napisał/a:
A czy ktoś podjął wyzwanie i spróbował dotrzeć do "skalnych grzybów"

Byliśmy na szlaku skalnych grzybów (taki 15-minutowy spacerek :evilsmile: ), na Skały Puchacza też mieliśmy iść ale plany się zmieniły.

turo5  Dołączył: 06 Lut 2008
ija byłem w Górach Stołowych w tym Roku chociaż nie na PPD niestety, byłem na Szczelińcu i Błędnych Skałach a także szedłem dwoma czy też trzema szlakami. Na Szczelińcu całe tłumy no tak jak pisała wcześniej mygosia, nie ma sie co dziwić, ale na szlakach bardzo mało ludzi. Odniosłem wrażenie ze zmienia sie model turysty jeśli można to tak nazwać. Kiedy można gdzieś dojechać to tłumy a jeśli nie to tylko garstka zapaleńców,w sumie mi to nie przeszkadza,a jakie sa wasze spostrzerzenia :?: :?: :?:

magdku  Dołączyła: 20 Kwi 2006
A nam sie podobalo na PPD ale zbyt malo czasu bylo, wiec wrocilismy w Gorki Stolowe:)Pozdrawiamy z okolic Dusznik (Łężyce) :)Mygosia, dzieki za przewodnik, korzystmy z niego:)Wczoraj lazilismy szlakami turystycznymi w okolicach Blednych Skalek, a dzis byl Ogrod Japonski w Jarkowie i Duszniki (moja noga zaprotestowala po wczorajszej wloczedze i zazadala odpoczynku, dlatego dzis po plaskim) :)

sajko  Dołączył: 21 Paź 2007
hej.

Ja w sprawie tego linku. Kiedyś działał i nawet z niego korzystałem podróżując po Dusznikach i okolicach. teraz niestety nie działa :(.

Czy będzie znowu działał? Bo nie ukrywam, że przydałaby się taka mapka na stałe tutaj na forum i myślę że moje zdanie w tej kwestii nie jest odosobnione :-P

matb napisał/a:
No to teraz efekt końcowy -
TU

Link na pewno nie ożyje. Nie należy też się raczej spodziewać, żeby serwis ponownie ruszył pod innym adresem. Chyba, że byłoby naprawdę duże zainteresowanie i zapotrzebowanie.

sajko  Dołączył: 21 Paź 2007
Ale Musiałbyś odnowa robić? bo jeśli tak to rozumiem. Czy to musi być na jakimś płatnym serwerze? Czy też to poprostu Twoja ciężka praca i nie chcesz żeby darmozjady z tego korzystały???

Nie rozumiem, skoro było to czemu miałoby nie być? Ktoś w przyszłości może zapragnąć jechać w te góry a tu był cały spis atrakcji że tak powiem, ale to nie moja robota więc się nie wtrącam :-/

sajko, zrobiłem to raz, z wydatną pomocą dobrych ludzi, którzy mnie trochę za rękę poprowadzili, żeby to działało tak, jak działało. Z tymi jakimiś magicznymi API itp. A i tak jakieś czary mary musiałem porobić, żeby to działało. Teraz bym musiał te całe API i owe czary mary robić raz jeszcze. Tylko, że nie pamiętam jak się to robiło, nie umiem ot tak, musiałbym się w to z powrotem wgłębiać - bleee. No i jeszcze serwer do tego dorabiać, pewnie poprawić i uzupełnić informacje, które były w serwisie. Nie chce mi się :-P

Skocz do: