alkos napisał/a:Gwiazdor napisał/a:Lepiej powiedzcie co znaczy "usually"
Zazwyczaj.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Gwiazdor napisał/a:Tyle to ja wiem, tylko co to znaczy w tym konkretnym zdaniu?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Nie używałem nigdy tego, ale na 99% chodzi tutaj o komunikat, którym Windows straszy użytkownika w momencie kiedy jakikolwiek proces otwiera dowolny port na adresie różnym od localhosta. Prawdopodobnie pytanie to brzmi wygląda jakoś tak: "Czy chcesz, żeby program xxx był dostępny/miał dostęp do sieci internet." Generalnie jeżeli jesteśmy w lanie za jakimś routerem to raczej nas taki komunikat nie powinien zbytnio przestraszyć.zorzyk napisał/a:No wiesz, ten "obowiązek" wynika z brzmienia cytatu: "The user should usually allow Bonjour to connect the "internet"". Czyli "użytkownik powinien zwykle pozwolić Bobjour na połączenie do internetu", co w prosty sposób przekłada sie dla mnie na nieblokowanie dostępu Bonjour do internetu, bo inaczej dostęp do sieci lokalnej nie będzie "seamless'.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
baukan napisał/a:W "services.msc" usługa pod tytułem: ##Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762##
Chyba wystarczy zatrzymać i ustawić na tryb ręczny lub wyłączony.
Vista Ultimate x64 nie klęknęła po tym ale ciekawe na ile to unieruchamia Bonjour'a.
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30