K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
CytatI bought my first Pentax SLR in 1988.
Even back then, there was talk about Pentax dying, Pentax closing down it's SLR business. This "Pentax is dead", "Pentax will quit", "No more Pentax SLR's" has been popping up for the last 20 years.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Wow - mądrość ludowa w czystej postaci. Koleś wypowiada się o przyszłości firmy w oparciu o opowieść z przed 20 laty. Lepiej by było dla dyskusji gdyby jakiś OT zapodał.Żaba napisał/a:Cytat:
I bought my first Pentax SLR in 1988.
Even back then, there was talk about Pentax dying, Pentax closing down it's SLR business. This "Pentax is dead", "Pentax will quit", "No more Pentax SLR's" has been popping up for the last 20 years.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
dpreview napisał/a:Digital camera business to be downsized
Concerning the digital camera business operated by Pentax, Hoya said it will aim to secure its profit by reducing the business scale from now on.
NAFO expansion is non-negotiable
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Nie produkuje już telefonów marki BenQ-Siemens, tajwańska centrala dalej wypuszcza telefony pod marką (a jakże) BenQ. Zrobili nawet jeden model na obczajonej przez nas we Wrocławiu platformie Qualcomma, w ramach której powstały np. BenQ-Siemens EF81.Gwiazdor napisał/a:BenQ już nie produkuje telefonów?
Eee, najpierw zamknęli oddział w Monachium i Kamp-Lintfort, a potem Wrocław. I to był koniec BenQ Mobile w Europie. Plajtę w bawarskiej centrali widziałem na własne oczy, stąd wiem co mówię.LDevil napisał/a:Z benkiem wyglądało to tak, że najpierw zamknęli oddział we Wrocławiu, a chwile później okazało się, że to już globalny koniec jest.
mygosia napisał/a:Aż się wierzyć nie chce
Kytutr napisał/a:Eee, najpierw zamknęli oddział w Monachium i Kamp-Lintfort, a potem Wrocław. I to był koniec BenQ Mobile w Europie. Plajtę w bawarskiej centrali widziałem na własne oczy, stąd wiem co mówię.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Ja popracowałem trochę więcej niż pół roku, po upadku sprzedano cały biznes z załogą dla fińsko-szwedzkiej firmy TietoEnator. Czasy BenQ wspominam bardzo mile, zresztą do dzisiaj pracuje mi się tak, jakbym ciągle był na studiachopiszon napisał/a:
heh, mam kumpla w zespole co zdążył pół roku popracować w BenQ wrocławskim zanim w końcu firma padła
no ale chyba oprócz ludzików nie zatrudnionych bezpośrednio przez BenQ/SiemensaKytutr napisał/a:po upadku sprzedano cały biznes z załogą dla fińsko-szwedzkiej firmy TietoEnator
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
Prawda, ludzie z Rinfu i PowerMedia usłyszeli "dziękujemy".opiszon napisał/a:no ale chyba oprócz ludzików nie zatrudnionych bezpośrednio przez BenQ/Siemensa![]()
Kytutr napisał/a:Ale offtopic się zrobił![]()