Cytatnic nie podkrecalem wiec wentylator dolaczony z prockiem zapewne starcza...
dodatkowo moja obudowa nzxt adams black posiada az 4 wentylatory w obudowie
Dancer napisał/a:
czarna magia ale sprobuję : )
pamięci mam dokładnie te <---
czy ktoś może mi przetłumaczyć na polski-praktyczno-informatyczny? <---
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Tok'Ra napisał/a:Mówiłem, że mieszanka wybuchowa ;-)
Pozdrawiam
Michał
K10D+Sigma10-20+Pentax50-135
Manfrotto055XProB+804RC2
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
CytatI jak poprzednicy napisali, sprawdz czy wkladasz pamieci odpowiednio, bo w dual channel ma byc "co druga" (kolorami, wlasnie po to sloty nie sa identyczne).
Po prostu pstrykam, czasem nawet cos się uda :)
Pozdrawiam
Michał
K10D+Sigma10-20+Pentax50-135
Manfrotto055XProB+804RC2
Po prostu pstrykam, czasem nawet cos się uda :)
ŹródłoCytatGdyby minimalne napięcie zasilacza nie zostało osiągnięte, lub maksymalne zostało przekroczone, na przykład z powodu przeciążenia pojedynczej linii zasilającej, zasilacz zgodnie ze standardem ATX powinien się wyłączyć.
CytatWystarczy spojrzec na temperatury rdzeni zaraz po wlaczeniu systemu, ledwo sie rozgrzewaja = nie sa obciazane.
CytatJak masz zasilacz 1,2kW i np jedna 9800x2 to co? Jest wystarczajace obciazenie? Nie jest.
CytatJak masz przegrzewajacy sie cpu to jak sie temp zbliza do alarmowej to plyta zaczyna wyc (a na pewno w nowych modelach jest opcja dzwiekowa).
CytatNo i kalkulator to faktycznie tylko przykladowy, bo sie nie nadaje do niczego mlodszego niz 2 lata.
CytatPomyłka pojęć. Obciążenie zasilacza a obciążenie procesora to dwie różne sprawy. Obciążenie zasilacza oznacza jak wiele z niego ciągną bebechy komputera. Obciążenie procesora oznacza jak dużo musi on liczyć. Oba to są układy elektryczne. W procesorze są także obwody elektryczne w postaci bramek logicznych w których prąd płynie, bądź nie. Taki kabel z żarówką oraz baterią w baaardzo dużym pomniejszeniu. Z tego względu słowo obciążenie jest adekwatne dla obu.
Oznacza ono po prostu stopień użytkowania. Tylko dotyczy innych rzeczy.
W zasilaczu jak dużo prądu musi on dać. W pełni obciążony zasilacz oznacza - użytkowany na maksa, dający najwięcej prądu ile może dać. Nieobciążony zasilacz - pobór prądu z zasilacza jest śladowy.
W procesorze obciążenie procesora oznacza stopień wykorzystania jego możliwości obliczeniowych. To wielki kalkulator operujący na bitach, czyli zerach i jedynkach. Olbrzymia liczby kombinacji otwartych i zamkniętych obwodzików (bramek logicznych) układa się w różne działania, np. zapisz, czytaj etc. Jeśli liczy małe liczby, operuje na małych układach złożonych z kombinacji tych nieszczęsnych zer i jedynek, ma za małe obciążenie by to wyświetlić = odpalasz menadżer zadań i masz 0% użycia procesora. W tym przypadku małe obciążenie procesora oznacza - nie musi liczyć za wiele. Rdzeń to po prostu oddzielny kalkulator.
Cytat
Jak dla mnie nie ma takiej opcji (oczywiscie moge sie myslic), ze zailacz jest za malo obciazony i dlatego jedna z linii ma za niskie napiecie. Jedynym powodem takiego zjawiska moze byc uszkodzenie zasilacza.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
CytatMoim zdaniem to nie opłaca się teraz kupować peceta z świeżymi bebechami. Z banalnego względu, ciągnie za dużo prądu.
Cytatod kilku lat (a może i wcześniej) normą są zasilacze, które nie wymagają obciążenia na żadnej linii do prawidłowej pracy.
CytatNatomiast bardzo często się trafia przypadek przeciążenia jednej linii.
water-drinker napisał/a:Moim zdaniem to nie opłaca się teraz kupować peceta z świeżymi bebechami. Z banalnego względu, ciągnie za dużo prądu.
Przydałby się też opis co to jest aparat i na jakiej zasadzie działa.water-drinker napisał/a:To wielki kalkulator .... Rdzeń to po prostu oddzielny kalkulator.
google -> "uruchomienie zasilacza ATX".water-drinker napisał/a:Przyznaje, zaskoczyłeś mnie z tym zasilaczem "wiszącym w powietrzu". W jaki sposób to zrobiłeś?
szkło w połowie pełne
PiotruśP napisał/a:
google -> "uruchomienie zasilacza ATX".water-drinker napisał/a:Przyznaje, zaskoczyłeś mnie z tym zasilaczem "wiszącym w powietrzu". W jaki sposób to zrobiłeś?
forestowy napisał/a:Ja pierwszy raz słysze natomiast żeby zasilacz nie wystartował bo nie jest obciążony. Widocznie nie było mi dane trafić na taki egzemplarz.