"Living is easy with eyes closed"
K10D | Z-1p | ME super | Nikon F100 | Yashica Mat-124g | Canon G5 | DA 70 f2.4 | DA 16-45 f4 | SMC-M 200 f4 | SMC-K 50 f1.2 | 360FGZ | D-BG2 | MOJE ZDJĘCIA
Sprzęt nie jest ważny. Ważne są zdjęcia.
Ze swoich nigdy nie jestem zadowolony.
Yeti napisał/a:Ja mam taką teorię, że najlepszą szkołą skanowania czarno-białego jest solidne doświadczenie w ciemni i umiejętności w wykonywaniu poprawnej kopii na papierze bromowym
Yeti napisał/a:Tym najbliższym "dobroci" jest nr 4, na którego notabene głosowano najmniej.
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
I zwykła zdolność do przyswajania sobie obsługi skanera/oprogramowania. Jak komuś nie idzie, to choćby był nie wiem jakim artystą, przegra z kretesem.Samp napisał/a:A moim zdaniem wystarczy zmysł, smak i wyczucie.
Jarek Dabrowski napisał/a:zdolność do przyswajania sobie obsługi skanera/oprogramowania.
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Yeti napisał/a:spędziłaś trochę czasu w ciemni black&white?
Samp napisał/a:A moim zdaniem wystarczy zmysł, smak i wyczucie.
Słyszałem również teorię, że cyfranką nie można nauczyć się robić dobrych zdjęć, trzeba zacząć od filmu. A przed erą cyfranek, słyszałem teorię, że nie można nauczyć się robić dobrych zdjęć zoomem.Yeti napisał/a:Ja mam taką teorię, że najlepszą szkołą skanowania czarno-białego jest solidne doświadczenie w ciemni i umiejętności w wykonywaniu poprawnej kopii na papierze bromowym
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Yeti napisał/a:Ja mam taką teorię, że najlepszą szkołą skanowania czarno-białego jest solidne doświadczenie w ciemni i umiejętności w wykonywaniu poprawnej kopii na papierze bromowym - wtedy znacznie łatwiej i świadomiej można posługiwać się owymi suwakami w jakimkolwiek oprogramowaniu foto. Doświadczenia z ciemni barwnej ( a zwłaszcza metody addytywnej) też się baaardzo przydają.......
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
mygosia napisał/a:Wywoływanie filmów owszem, aczkolwiek koreks PZO doprowadza mnie do czarnej rozpaczy - widać zresztą na drugim zdjęciu zaciemnienia od perforacji...
mygosia napisał/a:A odbitki miałam okazję robić 3x w życiu... Świetna zabawa, ale jednak trzeba mieć czas i cierpliwość.
mygosia napisał/a:Ale cóż - człwoiek uczy się całe życie... Więc mam jeszcze szansę
alkos napisał/a:Trzeba robic tak, zeby sie samemu sobie podobalo
PiotrR napisał/a:Słyszałem również teorię, że cyfranką nie można nauczyć się robić dobrych zdjęć, trzeba zacząć od filmu. A przed erą cyfranek, słyszałem teorię, że nie można nauczyć się robić dobrych zdjęć zoomem.
PiotrR napisał/a:Ja się do dziś nie nauczyłem robiś dobrych zdjęć,