antek  Dołączył: 23 Wrz 2007
Na meczach aparat zawsze pod ręką,a co do gripa to za wielkiego wyboru nie ma a właściwie nie ma żadnego ;-)

maVen  Dołączył: 14 Sty 2008
zakupilem ten grip do swojego GX10 - mimo zapewnien ze jak pasuje do k10d to i u mnie pasuje ... tak nie jest. wychodzi na to ze samsungi maja inaczej wyprofilowana obudowe bo za cholere nie moglem go podpiac. ostatecznie sprzedalem dla osoby majacej k20d. tam pasowal idealnie i od razu dalo sie podpiac.

seweryn1  Dołączył: 11 Lip 2007
maVen napisał/a:
wychodzi na to ze samsungi maja inaczej wyprofilowana obudowe bo za cholere nie moglem go podpiac.

:shock: To, że inaczej wyprofilowany, to wszyscy wiemy (IMO, lepiej i wygodniej), ale sam już dwa razy podczepiałem oryginał i wszystko działało, ale wygodne to nie było.

no widzisz ja jakos nie mialem tego szczescia bo wogole gripa nie udalo mi sie podpiac, mowisz ze wygodne nie bylo ... ?

seweryn1  Dołączył: 11 Lip 2007
Ja bym nie dał rady tak pracować, nierówności pod małym palcem irytowały mnie co nie znaczy, że komuś może to nie przeszkadzać. Ja zastanawiałem się czy go nie kupić, ale pod warunkiem, że niedługo zmieniłbym na k20, ale zrezygnowałem. Gx10 jest bardzo jara, może niedługo będzie do samsungów grip w związku z gx-20 :?: , a jak nie to czekam na k30 i zobaczymy, czy będzie to ten sam korpus, przesiadka na k20 gx20 według mnie mija się z celem, zbyt niewielkie różnice, jedynie ten cmos, ale poczekam jak go podrasują, i czy coś zrobią z AF :evil:

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
Właśnie ten ,,CMOS" jest najważniejszy..Ale czy jedynie on?.. :?:

[ Dodano: 2008-08-12, 07:50 ]
Więc konkluzja-jak już ktoś ,,się upiera na gripa" to lepszy jest orginał.. Tylko cena mało atrakcyjna.. ;-)

wlasnie ... reasumujac do GX 10 nie ma obecnie dobrego zamiennika gripa a orginal MZ za drogi

PUZO  Dołączył: 03 Cze 2007
prąd
Witam, powiedzcie w jakiej kolejności aparat pobiera energię przy podłączonym gripie i akumulatorkach w nim. Oraz czy przy jednym akumulatorku muszę go wsadzić do aparatu czy do gripa. Jeszcze jedno czy można mieszać akumulatorki tzn w aparacie dedykowany a w gripie np batimexu? Ciekawi mnie czy są jakieś ograniczenia i ostrzeżenia pod tym względem.

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
PUZO napisał/a:
Witam, powiedzcie w jakiej kolejności aparat pobiera energię przy podłączonym gripie i akumulatorkach w nim.
w k10d / k20d wybierasz w Menu skad ma pobierac. Albo ustawiasz na 'auto', wtedy pobiera stad, gdzie jest wiecej pradu.

PUZO napisał/a:
Jeszcze jedno czy można mieszać akumulatorki tzn w aparacie dedykowany a w gripie np batimexu?
W praktyce - mozna.
Ale kazdy producent aparatow zaleca oryginalne czesci i akcesoria.

w k10d / k20d wybierasz w Menu skad ma pobierac. Albo ustawiasz na 'auto', wtedy pobiera stad, gdzie jest wiecej pradu.
Super, coraz bardziej podoba mi się ta k20d
:-D
W praktyce - mozna.
Ale kazdy producent aparatow zaleca oryginalne czesci i akcesoria
Czyli można ;-)
Dzięki, kurcze zadomowiłem się tutaj już na dobre, naprawdę można na Was liczyć.

[ Dodano: 2008-08-17, 21:11 ]
dlaczego u mnie nie wychodzi takie szare tło przy tekście który cytuję?

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
PUZO napisał/a:
dlaczego u mnie nie wychodzi takie szare tło przy tekście który cytuję?

PUZO, zapoznaj sie dokladnie z tym watkiem i potrenuj pisanie postow:
http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=7761

Mozesz pozniej dac na dole na "podglad" i zobaczyc jak Ci to wychodzi.

Nie uzywaj przycisku "Odpowiedz" - tylko tego okna pod tematem :arrow: "Szybka odpowiedz"

perl napisał/a:
Nie uzywaj przycisku "Odpowiedz" - tylko tego okna pod tematem "Szybka odpowiedz"

OK

Skocz do: