k20d+kit,odrapany_helios,jupiter200/4,fgz540,T28-75/2,8
mcgyver napisał/a:Poczuje przy zapisywaniu rawów, szczególnie w serii, jest prawie 2 razy wolniejsza. Najważniejsze jednak to, że traci się zdjęcia. Choć tylko część rawów pocharatało, jpg przetrwały, ale to były najmniej ważne zdjęcia... Krótko mówiąc nie włożę więcej tej karty do aparatu. W nawigacji np. natomiast sprawuje się bez zarzutu.
Canon zły oraz K-7, MZ-30, SF7, ME, Spotmatic, Tessar 50/2.8, Kijew 60
Alojzy N. napisał/a:Jak już coś pójdzie nie tak, to więcej zdjęć idzie się naraz kochać.
k10d + kit + FA 70-200 f/4-5.6 PZ + MeSUPER + M 50f/1.7 + A 50 f/2 + fgz af-360 już sprawna :) + FA 50 f/1,4 w końcu jest MOJE :D
Jacek S napisał/a:
Ale fajnie jest gdy pojemność jest na tyle duża, że nie trzeba zmieniać karty po każdym zdjęciu, choćby zapis trwał 0.00001s![]()
Am I Nikon?
Fortunatelly, I Am Pentaxian...
Chmarski napisał/a:Na 16MB wchodzi mi ponad 900 RAWów.![]()
...
K20D/Kr Sigma EX 50-150HSM Sigma 17-70HSM 2xPentax 500Ftz i kilka manualek
Nie ma złego światła,jest tylko inne..
Chmarski napisał/a:
Jak do tej pory zero jakichkolwiek problemów z jakąkolwiek kartą SanDiska.
griffin napisał/a:Chmarski napisał/a:
Na 16MB wchodzi mi ponad 900 RAWów.
Wow to wychodzi ze masz aparat z matryca 0.08Mpix..
gxdyszka+ wada wzroku ^^...
http://naszatworczosc.vcard.pl
griffin napisał/a:Chmarski napisał/a:Na 16MB wchodzi mi ponad 900 RAWów.![]()
Wow to wychodzi ze masz aparat z matryca 0.08Mpix..
![]()
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Alojzy N. napisał/a:2.) Im większa pojemność karty, tym większe prawdopodobieństwo wystąpienia błędu. (Brzmi nieprzekonująco.)
tapirek napisał/a:Niby nieprzekonująco, ale... upchnięcie 32GB w tej samej przestrzeni co 4GB (czyli na karcie tych samych rozmiarów) oznacza, że samą informację trzeba bardziej upchać. Czyli bramki logiczne muszą być coraz mniejsze a i montowane precyzyjniej. Mniejsze i bardziej upchane mogą być bardziej podatne na uszkodzenie.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
Potrafi. Czy jest to firmware czy inne ustrojstwo - jak zwał tak zwał. Wiadomo, że kart flash maja "układ rozkładający obciążenie zapisu". Z powodu tego, że dana komórka może być zapisana około 1000 razy, w karty jest wbudowany układ rozkładający zapis tak, żeby komórki były zapisywane równomiernie, a nie w kółko jedna. Jest też pewien procent komórek "zapasowych".CytatCiekawi mnie, czy firmware karty potrafi na bieżąco kontrolować stan komórek pamięci i w locie mapować uszkodzone.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Żaba napisał/a:Stachu,jakoś mi umskło
![]()
Am I Nikon?
Fortunatelly, I Am Pentaxian...
Chmarski napisał/a:16MB też mam
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram