...
K20D/Kr Sigma EX 50-150HSM Sigma 17-70HSM 2xPentax 500Ftz i kilka manualek
Nie ma złego światła,jest tylko inne..
Pentax k200 + kit II + sigma 70-300 apo + zenitar 2/50
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
michal84pl napisał/a:
Nie mam zbyt dużego doświadczenia z lustrzankami cyfrowymi, ale uważam, że robienie, a potem przeglądanie 900 rawów (nie mówiąc o edycji tylko części) to marnowanie czasu
Pentax k200 + kit II + sigma 70-300 apo + zenitar 2/50
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
griffin napisał/a:'chyba sobie w gumki lecisz'
Drogi mej nie wytyczy
Ni głos werbla, ni cytry,
Póki starczy mi siły,
Idę po pół litry . . . . Kuszelas
Rzepnica←≈→Bytów
adk11 napisał/a:Owszem jestem za większa ilością pamięci (potrzebne jest to np. na weselach) ale twierdzę tak jak reszta kolegów 3-4 szt * 4GB.
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek
jorge.martinez napisał/a:Obrabianie 150 RAWÓW z pleneru czy sesji, to robota głupiego. Muszę sobie to wbić do głowy.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
jorge.martinez napisał/a:Opowiem moją historię.
Fociłem na Lidze Światowej w Spodku. Oczywiście w RAWach. No i pomyślałem żeby się pobawić w zdjęcia seryjne. I 230 RAW na karcie 4GB poczęły topnieć. No to przestałem się bawić i zacząłem strzelać w punkt tylko dobrze zapowiadające się kadry, a nieudane wywalać.
No i okazało się że nie zapełniłem całej karty i zdjęć kilka wyszło zadowalających.
To był jedyny moment, gdy brakowało mi gigabajtów, ale brakowało przez chwilę.
Obrabianie 150 RAWÓW z pleneru czy sesji, to robota głupiego. Muszę sobie to wbić do głowy.
Jak z filmu 36 klatkowego wyszły 2 udane kadry to się cieszyłem. A odkąd używam cyfry to za dużo kadrów mi się podoba.
gebi napisał/a:adk11 napisał/a:Owszem jestem za większa ilością pamięci (potrzebne jest to np. na weselach) ale twierdzę tak jak reszta kolegów 3-4 szt * 4GB.
Jak ten świat się zmienia. Jakiś rok temu pojawiały się dyskusje dlaczego warto mieć 2,3-4 karty 1GB zamiast jednej 2GB czy 4GB, teraz mowa o 3-4-ech po 4GB - ciekawe czy będziemy czekać cały kolejny rok na zakup 4-ech kart po 16-32GB.
Ale rozumiem, toSam kupiłem już trzecią kartę 1GB Lexara bo była śmiesznie tania a dodawali do niej oprogramowanie do katalogowania zdjęć (którego nie używam) a kartę na ogół mam i tak tylko jedną w aparacie - Goodram-a x100 1GB na którego wchodzą całe 93RAW-y, a pozostałe dwie służą jako pendrive
![]()
Nie - przepraszam, ostatnio zapełniłem drugą kartę do połowy jak poszedłem sobie poćwiczyć na ślubie koleżanki z pracy. Wynik: 122 zdjęcia - wiem, że za dużo, ale szkoda mi jakoś było ciąć bardziej drastycznie.
No dobra przyznam się, po prostu nie zdążyłem zrobić więcej zdjęć bo ostrzyłem prawie wyłącznie manualnie.![]()
adk11 napisał/a:pamiętam jak 2-3 lata temu kupiłem 1GB za 850zł to był dopiero kosmos.
Am I Nikon?
Fortunatelly, I Am Pentaxian...
Chmarski napisał/a:gdy widzę, że "coś dobrego" może wyjść, tylko potrzeba miejsca na karcie i walnięcia kilkuset kadrów tego samego by wyjąć to "dobre".
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Chmarski napisał/a:adk11 napisał/a:pamiętam jak 2-3 lata temu kupiłem 1GB za 850zł to był dopiero kosmos.
A można było kupić 8x128MB...![]()
Chmarski napisał/a:walnięcia kilkuset kadrów tego samego
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
alkos napisał/a:Chmarski napisał/a:gdy widzę, że "coś dobrego" może wyjść, tylko potrzeba miejsca na karcie i walnięcia kilkuset kadrów tego samego by wyjąć to "dobre".
![]()
![]()
![]()
![]()
Am I Nikon?
Fortunatelly, I Am Pentaxian...