pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Przeciez tego nie da sie nawet ogladac w takich ilosciach
CytatChmarski, na marginesie super zdjęcie
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
dzerry napisał/a:Ja jestem jakis dzwiny chyba. Najwyrazniej pojedyncze zdjecie ma dla mnie wieksza wartosc. Ostatnio tagowalem sobie swoj caly katalog w lightroomie. Obtagowalem wszystkie zdjecia Julka, ktore do tej pory zrobilem na filmie. Wyszlo 402. Pomyslalem sobie: "Boze! Ile to dziecko ma zdjec". Ale gdyby przylozyc do tego kryteria cyfrowe, to mojemu dziecku przez 4 lata zrobilem tyle zdjec, ile powinienem byl zrobic przez pol godziny zabawy karnawalowej w przedszkolu. Totalny absurd. Na tygodniowym plenerze zrobilem 5 rolek malego obrazka i 4 sredniego. Okolo 230 zdjec. Moim zdaniem przynajmniej i tak za duzo. Tak czy siak, spokojnie bym to zmiescil na jakiejs zywklej karcie. A tu sie okazuje, ze niektorym 4GB jest za malo na wypad wakacyjny. Co wy potem robicie z tymi zdjeciami? Przeciez tego nie da sie nawet ogladac w takich ilosciach![]()
No wlasnie, o tym zapomnialem. NIe ma chyba bardziej meczacej i czasochlonnej czynnosci w fotografii niz selekcja. Wywolywanie i skanowanie filmow to przy tym przyjemnosc.alkos napisał/a:Tego sie nawet nie da wyselekcjonować...
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:NIe ma chyba bardziej meczacej i czasochlonnej czynnosci w fotografii niz selekcja. Wywolywanie i skanowanie filmow to przy tym przyjemnosc.
alkos napisał/a:Tego sie nawet nie da wyselekcjonować...
potencjalnie małżonka napisał/a:Po co Ci nowe szkło? Z dwóch tygodni urlopu przywiozłeś 3 zdjęcia na krzyż. Po kiego czorta Ci ta lustrzanka? Sprzedaj razem z obiektywami i kup mały kompakcik. Przynajmniej taki ciężki nie jest
Am I Nikon?
Fortunatelly, I Am Pentaxian...
Chmarski napisał/a:Qrcze, przecież w ciągu 2 tygodni urlopu nie muszę trzaskać tylko artystycznych fot.
k10d + kit + FA 70-200 f/4-5.6 PZ + MeSUPER + M 50f/1.7 + A 50 f/2 + fgz af-360 już sprawna :) + FA 50 f/1,4 w końcu jest MOJE :D
negocjatorek napisał/a:Swoją drogą to 1Gb na dzień mi wystarcza
k10d + kit + FA 70-200 f/4-5.6 PZ + MeSUPER + M 50f/1.7 + A 50 f/2 + fgz af-360 już sprawna :) + FA 50 f/1,4 w końcu jest MOJE :D
alkos napisał/a:negocjatorek napisał/a:Swoją drogą to 1Gb na dzień mi wystarcza
Kurde, ja ledwo 36 robie...![]()
Am I Nikon?
I w tym celu kupiłeś K10D?negocjatorek napisał/a:Syfry używam tylko jak obcym ludziom zależy (bardziej lub mniej) na pamiatkowych zdjęciach.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
LDevil napisał/a:I w tym celu kupiłeś K10D?negocjatorek napisał/a:Syfry używam tylko jak obcym ludziom zależy (bardziej lub mniej) na pamiatkowych zdjęciach.
Am I Nikon?
+10 do lansu. Niestety czasami doskwiera zbyt mały bagażnik.Chmarski napisał/a:Tak się czasem zastanawiam po jaką cholerę na zakupy w Galerii Mokotów przyjeżdżają ludzie nowiutkimi Porschakami.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
LDevil napisał/a:+10 do lansu. Ale nie podejrzewam o to negocjatorka.Chmarski napisał/a:Tak się czasem zastanawiam po jaką cholerę na zakupy w Galerii Mokotów przyjeżdżają ludzie nowiutkimi Porschakami.
Am I Nikon?
gxdyszka+ wada wzroku ^^...
http://naszatworczosc.vcard.pl
Bo skończyli lansować się porszawką, a zaczynają lans w drogich sklepach :)CytatTo czemu nie jeżdżą w kółko po tym cholernym parkingu tylko miejsca zajmują i sobie idą...
Ja bym jeszcze dawał +7 za matowy (tak, wiem, że to jest ferrari).muciaq napisał/a:+5 gdy jest czerwony a +3, gdy czarny :P
reszta kolorow bonusu nie ma ;]
Aparaty szczęścia nie dają...
Generic napisał/a:Nie umiem po prostu... albo robię zdjęcia albo spędzam czas z przyjaciółmi na typowych rozrywkach.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
LDevil napisał/a:negocjatorek napisał/a:
Syfry używam tylko jak obcym ludziom zależy (bardziej lub mniej) na pamiatkowych zdjęciach.
I w tym celu kupiłeś K10D?