struna  Dołączył: 22 Mar 2007
włącznik grpia
rozwaliłem swojego miesięcznego gripa :cry:
upadł mi aparat centralnie na włącznik gripa, jako, że widać dość znaczne obicie na gwarancję to sobie mogę nadmuchać :-(
rozkręciłem gripa, no i w sumie prawie go naprawiłem ... ale ...
blaszki styków były strasznie pogięte, wyprostowałem je tyle ile mogłem, no i ta zafajdana kuleczka z włącznika mi uciekła
w sumie już jak rozkręciłem gripa :-/
tak więc pytanie do ogółu, czy ktoś ma części z włącznika, nie musi być od gripa, bo myślę, że wszędzie jest taki sam patent, do pełni szczęścia potrzebowałbym blaszki styków i tą zafajdaną kuleczkę (ew cały włącznik, może być rozwalony)

a no i jak komuś się coś takiego przydarzy to służę pomocą, naprawdę łatwo to naprawić (przynajmniej jak już wiem co i jak jest w środku)

pozdr struna

[ Dodano: 2008-08-20, 23:00 ]
do admina (ew moda) przepraszam, w miarę możliwości proszę przenieść temat do korpusów cyfrowych (moja culpa)

predoo  Dołączył: 26 Sie 2006
jakiego kształtu i średnicy są te blaszki?, nie wiem dokładnie jak w tym wypadku wyglądają - może wstaw jakąś fotkę bo są różne kształty zwłaszcza stosowane do klawiatur hybrydowych/membranowych, może spróbuj rozmontować jakiegoś mikroswitcha, one właśnie mają tego typu blaszki na ogół okrągłe 3 - 5 mm średnicy, albo rozmontuj jakiś telefon,

link
jest zaznaczona blaszka do styków, wyprostowałem ją tyle ile umiałem, ale się boję, że może długo nie podziałać

no i jest zaznaczone miejsce gdzie normalnie jest kuleczka, o średnicy ok 1mm, dzięki której włącznik sprężynuje i chodzi gładko

predoo  Dołączył: 26 Sie 2006
uu, to jednak zupełnie to inaczej wygląda niż myślałem, pomyliłem bardziej chyba z przyciskiem spustu migawki, poszukam w piątek w pracy może znajdę jakiś taki ślizgacz, ale obawiam się że raczej i tak nie będzie pasował, a co do kuleczki to spróbuj z jakiegoś długopisu rozmontować :) wielkość powinna być zbliżona

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
dysponuje takimi kulkami z jakiegos mikro łozyska. Moge Ci w kopercie wysłać

predoo, niestety w długopisie jest prawie o połowę mniejsza
Gringo, jesteś zajefajny :-P , jutro skontakcę się na priva, bo teraz muszę niestety wyjść

Skocz do: