krzychun  Dołączył: 21 Sie 2008
water-drinker napisał/a:
krzychun, szkło jest przyzwoite na początek.[...]

Możliwe, ale
1. To nie jest moj początek. I tak spuszczam z tonu względem tego co mam.
2. Ja, a druga połowa też, chociaż mniej, jesteśmy jednak przyzwyczajeni do czegoś jaśniejszego (patrz pierwszy post w wątku).

Co do parametrów wybieranego spacerzuma. Źle się wyraziłem co do ogniskowych. te 24 i 60(70) to podałem jako odniesienie do 35 mm. Chodzi o to, że chciałbym jakieś odpowiedniki tych ogniskowych dla cyfry.

Ten 1000 to nie tak na szytwno. Jeżeli miałbym dopłacić 100 lub 200 do sporo lepszego to dopłacę.

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
Diamond32 napisał/a:
a 50-135 też jest szkłem genialnym..

Też tak sądzę.. z ,,autopsji" ;-) I to jest powód dla którego na razie odpuściłem portretówkę..Na razie.. :-P

Kosior  Dołączył: 26 Cze 2008
krzychun napisał/a:
te 24 i 60(70) to podałem jako odniesienie do 35 mm.

tu masz Tamron 17-50/2.8 za 1200 :) Szkło dobre, aczkolwiek trzeba uważać na ff/bf

krzychun  Dołączył: 21 Sie 2008
Kosior napisał/a:

tu masz Tamron 17-50/2.8 za 1200 :) Szkło dobre, aczkolwiek trzeba uważać na ff/bf

A co to znaczy, że mam uważać ff/fb? To się jakoś sprawdza przed zakupem?

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
krzychun napisał/a:
A co to znaczy, że mam uważać ff/fb? To się jakoś sprawdza przed zakupem?

Kiedyś wstąpisz do ,,klubu wtajemniczonych we FF i BF"- czyli front focus i back focus.. :mrgreen: Poszukaj wątków, bo było tego dużo i wtedy się dowiesz czemu ,,przebierałem" w Tamronach 17-50mm, ale nie żałuję..Warto było w końcu walczyć o swoje.. :mrgreen: Choć myślę że nie tak to być powinno.. Pozdrawiam

LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
Cytat
Gdyby było jakieś wolne na górnej ściance (chyba że można to jedno?).
Przecież możesz tak K10D skonfigurować, żeby jedno z kółek (to przednie lub tylne, innych nie ma) zawsze służyło Ci do zmieniania EV. I nie będziesz musiał wciskać w tym celu żadnych przycisków.

Skocz do: