Krzysztof napisał/a:dwie firmy, w tym jedna czysto fotooptyczna, ogłaszają, że konstruowanie lustrzanek nie interesuje ich już tak bardzo, bo chciałyby zająć się krzewieniem lustrzankowych matryc w...inny sposób.
X-T1
Pentagram napisał/a:UuuUu, Żaba, poszedłeś na całość. Tyle tekstu! Może dam Ci trochę materiałów i machniesz mi dwa ostatnie rozdziały pracy doktorskiej?
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Krzysztof napisał/a:A obserwowanie obrazu przez ten sam obiektyw, którym będzie robić się zdjęcie?
Krzysztof napisał/a:A duża szybkość działania, wynikająca ze stosowania wydzielonego elementu AF?
dagio napisał/a:W zasadzie jak ktoś przychodzi po coś pokroju Fuji 9600, powinien wziąć tańszego (!) d40 z kitem i miałby super foty..
K100D Super KIT + Tamron 28-75/2.8
To jest fakt. I na ulicach, szlakach, plażach itp. widać coraz więcej ludzi z lustrzankami. Ale wciąż najwięcej jest kompaktów i to wcale nie hybryd, tylko zwykłych, płaskich pudełek z wystającym dziubkiem.Krzysztof napisał/a:Faktem jest to, że obecnie lustrzanki cyfrowe są najlepiej sprzedającymi się aparatami cyfrowymi.
djack napisał/a:Krzysztof napisał/a:
Faktem jest to, że obecnie lustrzanki cyfrowe są najlepiej sprzedającymi się aparatami cyfrowymi.
To jest fakt.
Do we simply turn our heads and look the other way??
Photoblog: http://dphoto.pl
Pentax, because AF is not the most important thing in the world ;)
kidding ^^
janek_wu napisał/a:Gdzie takie informacje, Krzysiu przeczytałeś? Z tego krótkiego anonsu wynika, że to ma być dodatek a nie główny cel rozwoju sektora foto S i P.
Do we simply turn our heads and look the other way??
Photoblog: http://dphoto.pl
Pentax, because AF is not the most important thing in the world ;)
kidding ^^
X-T1
Nawet ten tragiczny AF Pentaxa jst lepszy niż wiekszości kompaktów (nie napiszę wszystkich, bo może jakiś szybszy jestpavlos napisał/a:Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie szybkość AF nie był kluczowym argumentem przy wyborze aparatu - w przeciwnym razie nie wziąłbym Pentaxa
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
CytatP.S. Dodam jeszcze, że jako były pracownik jednego z nieistniejących koncernów fotograficznych, poznałem już nieco język oficjalnych komunikatów, kryjących zupełnie inne treści...
Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
Gwiazdor napisał/a:Nawet ten tragiczny AF Pentaxa jst lepszy niż wiekszości kompaktów (nie napiszę wszystkich, bo może jakiś szybszy jest). Nie mówiąc o ogólnej szybkości pracy (od włączenia do zrobienia zdjęcia).
K100D Super KIT + Tamron 28-75/2.8
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron