mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
janek_wu napisał/a:
Są dwa wyjścia w opisanej sytuacji - ignorowanie notorycznych pytań albo skreślenie z regulaminu pkt. 6.

Jest jeszcze jedno wyjście...
Awaryjne.
Na razie jest zamknięte.
Muszę to rozpracować technicznie i wtedy powiem jaki mam pomysł...

Throwend  Dołączył: 26 Kwi 2007
Technicznie fajnie by było, zeby wyszukiwarka pokazywała posty, gdzie pojawia się dane wyrażenie. Bo wyobraźcie sobie, że szukam czegoś a to mi sie pojawi np. raz w temacie fotografii ulicznej. Stokilkadziesiąt stron do przejrzenia i co dwie strony zmiana tematu. Albo fotografia makro...

Co prawda akurat ten drugi warto przejrzeć cały (co dzisiaj zrobiłem), i własciwie cały jest na temat (właściwie ten pierwszy też :-P ), ale sa takie, które jak widzę w wynikach wyszukiwania to daję spokój...

Z drugiej strony w nietórych przypadkach było by wyników na kilkadziesiąt stron...

Edit: Jak teraz to czytam, to poza literówkami wszędzie, stwierdziłem,z ę to jednak głupi pomysł :-P

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
a już chciałem przemilczeć ten wątek... ale patrzę a tu Fafniak ma czerwono...
Fafniak napisał/a:
I BEDE TAK PISAL DO TYCH KTORZY LENIWIE MAJA W D... ZES JEST COS TAKIEGO JAK WYSZUKIWARKA - a podawanie w takich watkach linkow do tematow jest tylko potwierdzaniem ze nieoplaca sie szukac - i tak zrobia to za ciebie...

Pięknie to ująłeś... ja z lenistwa nie reaguję przeważnie na takie posty, i faktycznie mam wrażenie, że ułatwianie życia leniom to nie jest dobry pomysł.
matb, a ja pamiętam, że jest coś takiego nawet w najgorszej demokracji, jak obywatelskie nieposłuszeństwo. Tak, łamię prawo, ale złe prawo, z pełną świadomością ponoszę tego konsekwencje, ale w jakimś, wyższym wg mnie, celu.

A wyjście najprostsze to przestać się czepiać, że nie dostało się podanej na tacy własnej roboty zrobionej przez kogoś, tylko zacząć wymagać przestrzegania regulaminu od siebie. Ot co. :evil:

Misiek  Dołączył: 05 Lip 2007
Throwend napisał/a:
Technicznie fajnie by było, zeby wyszukiwarka pokazywała posty

Przyłączam się do tej prośby - jeśli technicznie jest to możliwe.

Throwend napisał/a:
Technicznie fajnie by było, zeby wyszukiwarka pokazywała posty, gdzie pojawia się dane wyrażenie.

PRzecież jest taka możliwość ;-) Możesz dać "Pokaż wyniki jako tematy", bądź "Pokaż wyniki jako posty" ;-)

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
No właśnie.
A juz chciałem screena wrzucać.

Może lepiej by było zmienić domyślne ustawienie tego radiobuttona z tematów na posty - bo szczerze mówiąc, to pokazywanie samych wątków mija się z celem.

mygosia napisał/a:
PRzecież jest taka możliwość

O kufta :shock:

Pedzę sprawdzić :oops:

Eeee, no dobra, ale w zaawansowanych... I to głęboooko... Nawet jakbym korzystał z wyszukiwania zaawansowanego to bym pewnie tego nie znalazł :->

Jak to w zaawansowanych głęboko?
Czy my mówimy o tej samej wyszkukiwarce?
"Szukaj" nie "Googlarka"?
1 strona.
Gdzieś w połowie jest ta opcja. A po prawej "szukaj w tematach" itp?

Ludzie, bez jaj - ja zawsze ztego korzystam :mrgreen:

No własnie, a ja nie korzystałem z zaawansowanych, a teraz najpierw znalazłem to na dole i zanim skumałem, że jest jeszcze jedno takie i to znalazłem minęło pare minut i wyszukiwań bezsensownych ;-)

Ale ok, przepraszam za zamieszanie :oops:

Misiek  Dołączył: 05 Lip 2007
mygosia napisał/a:
Ludzie, bez jaj - ja zawsze ztego korzystam

Ups :oops: . Ja od dzisiaj też :mrgreen:

forestowy
[Usunięty]
To ja swoje 3 grosze w temacie:
Kolorowi się wq$#@^! jak widzą to samo pytanie po raz 3456 bo muszą je moderować a mnie krew zalewa jak czegoś szukam i muszę się przekopać przez TONY offtopu bo nikt tego nie wymoderował.
Jednym słowem wychodzi na zero, nie żałuje Was chłopaki i dziewczeta, ani troche.

forestowy, była kiedyś dyskusja odnośnie offtopów. większość forowiczów wybrała, aby je pozostawić.
Była jeszcze opcja przenoszenia, bądź kasowania do wyboru.

Zreszta ostatnio offtopów coraz mniej. Tylko podniecanie się sprzętem właściwie.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
mygosia napisał/a:
Zreszta ostatnio offtopów coraz mniej.
Offtopów jest tyle samo, tylko postów coraz więcej. Tak mi się wydaje.

[ Dodano: 2008-09-05, 00:04 ]
forestowy napisał/a:
Jednym słowem wychodzi na zero, nie żałuje Was chłopaki i dziewczeta, ani troche.
My też Ciebie nie.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Arti napisał/a:
patrzę a tu Fafniak ma czerwono...

Kiedyś to się nazywało konstruktywna samokrytyka 8-)

forestowy
[Usunięty]
Cytat
forestowy, była kiedyś dyskusja odnośnie offtopów. większość forowiczów wybrała, aby je pozostawić.

Ależ nie mam zamiaru zaczynać dyskusji na ten tema. Ja już się pogodziłem z losem, czasami tylko nerwy puszczają jak widze te śmieci a szukam czegoś ważnego......
Mój post tylko taka luźna uwaga w temacie, co by nie było że tylko jedni mają prze#rane.

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
U mnie to się nazywa na "w", ale honorowo, za Ojczyznę.

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Arti napisał/a:
że jest coś takiego nawet w najgorszej demokracji, jak obywatelskie nieposłuszeństwo. Tak, łamię prawo, ale złe prawo, z pełną świadomością ponoszę tego konsekwencje,
Fajnie, rozumiem Fafniaka, ale od czegoś jest regulamin i od czegoś są kolorowi.

Zmieńcie ten punkt regulaminu tak, żeby można odsyłać do wyszukiwarki BEZ podania linków i tyle. :roll:

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
A ja ignoruje większość wątków na powtarzające się tematy, wracające wciąż problemy czarnych kropek i inne takie. Jak potrzebuje informacji o sprzęcie technicznych albo opinii używam wyszukiwarki i zawsze znajduje co mnie interesuje choć patentu mygosi nie znałem ;) i co z tego wynika ??? dwa lata na forum i jedyne 680 postów w większości offtopowych ;)
Jak więc widać da się żyć na forum... do czasu aż ktoś nie zabroni offtopów :-P
Grzesiek

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
A może zamiast odsyłać do wyszukiwarki, zamykać duble - modzi zablokowali by możliwość odpowiadania na taki zdublowany post (który wyglądałby normalnie) i ew usuwali odpowedzi na niego ?
Jak nie będzie odpowiedzi przez 1-2 tygnie, to może lenie zaczną szukać ?

[ Dodano: 2008-09-05, 10:32 ]
Aspius napisał/a:
do czasu aż ktoś nie zabroni offtopów

Wtedy zmienimy piaskownicę :-P

Mi tam oftopy nie przeszkadzają. Gdyby zniknęły to byśmy mieli tutaj sztywne faq a nie forum... Poza tym czasami również z OT można się czegoś dowiedzieć. Np. to o wyszukiwarce też było OT jeśli wziąć pod uwagę, ze temat dotyczy przestrzegania regulaminu...

Poza tym jeżeli temat ma 10 stron to to wcale nie est tak dużo i nie widzę problemu 'przedzierania się' przez OT... Tym bardziej, ze najczęściej odpowiedzi na pytanie są na samym początku...

No i jest wyszukiwarka z możliwością pokazywania konkretnych postów :-P

Skocz do: