Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
Ludzie pracują dzisiaj więcej niż muszą
aby zarobić więcej niż potrzebują
żeby kupić to co nie jest im potrzebne
po to aby zaimponować ludziom których nie lubią
voorjaarman napisał/a:Fotonyf, a działasz coś w cyfrowych? PSK31 lub inne?
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
the only good pixel is a dead pixel
voorjaarman napisał/a:"No kolego, ale bez gniazdka to ty możesz swoje dane najwyżej między lokalnymi dyskami przesyłać. A mi wystarczy laptop, radio i akumulator. Nawet na środku pustyni"![]()
lipalipski napisał/a:voorjaarman napisał/a:"No kolego, ale bez gniazdka to ty możesz swoje dane najwyżej między lokalnymi dyskami przesyłać. A mi wystarczy laptop, radio i akumulator. Nawet na środku pustyni"![]()
Zamiast radia, na pustyni wolę telefon satelitarny. Szybsze łącze i zasięg większy.![]()
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
voorjaarman napisał/a:na jakiej roboczej ma zastosowanie FH?? Jeżeli standard dla ramki danych ma 1Mb/sek to chyba to chodzi tylko na wysokich UHF??
the only good pixel is a dead pixel
SQ6GIT napisał/a:jednak radio ma co najmniej 2 zalety:
- jest niezależne od jakichś centrów, przekaźników, itp
- jest bezpłatne w użytkowaniu
Ma jednak jeszcze jedną wadę - komunikujesz się tylko z tymi, co mają licencję.![]()
armar napisał/a:Ja w sprawie tej wady - przejdź się do sklepu i spróbuj kupić radio (w sensie TRX), a zobaczysz, że nikt Cię nie zapyta o licencję.
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
CytatWłaśnie tak samo u mnie. Planuję zakup jakiegoś kabelka i wskoczyć zimą na PSK31.
Na razie mam problem bo wszystkie są pod gniazdo RS, a nic jeszcze nie znalazłem na USB co chciałoby z 706 współpracować...
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D