Ż jest P... p.
Bury napisał/a:No więc (tak, tak...
Jakiś tam N
www.kosiorek.wordpress.com
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Pozdrawiam i Dobrego Światła Życzę
--> mój wątek portretowy
Asahi napisał/a:Jedynie 9, bez kadrowania
--> mój wątek portretowy
andreo napisał/a:Asahi napisał/a:Jedynie 9, bez kadrowania
naprawdę bez kadrowania jest lepsze?
pytam bo "wątpię" ale też nie chciałbym dyskutować o gustach - może mój kadr nie jest "optymalny" ale "chyba" lepszy od szerokiego-centralnego
Jakiś tam N
www.kosiorek.wordpress.com
Zgadza sie, optymalny nie jest, ale dlaczego ma byc lepszy od "szerokiego-centralnego"? MZ ta pani wyglada przy Twoim kadrowaniu jak w klatce (ze nie wspomnie o proporcjach), owszem kadr oryginalny nie jest moze najlepszy, ale wyglada duzo naturalniej, niz ten podany przez Ciebie. Jak juz sie upierac przy zmianie, to moim zdaniem zrobic zupelnie ciasno i pionowo np. tak (ale to moje zdanie i tak naprawde to bym tego zdjecia nie ruszal, nie wszystko co centralne, to zle)andreo napisał/a:może mój kadr nie jest "optymalny" ale "chyba" lepszy od szerokiego-centralnego
Kosior napisał/a:nie zachowałeś proporcji
--> mój wątek portretowy
Canon Eos 5D MkII, 580 EXII, Ef 24 1.4, Ef 85 1.8, Ef 50 1.8 i dobre chęci.
k20d,k3 21Ltd,50-135*
k20d,k3 21Ltd,50-135*
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
K10D + DA 18-55 + DA 55-300 + + TAMRON 90mm + Raynox DCR250 + SLIK PRO 330DX, ZENIT XP12 + Helios m44
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited