Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Emo się tylko ubierają jakby grali/słuchali ciężkiej muzyki. ;-)

LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
Kosior napisał/a:
Wymusza silniejsze naświetlenie niż te, które byłoby potrzebne bez niego. Można dzięki niemu uzyskać dłuższy czas naświetlania czy mniejszą głębię ostrości, ale na pewno nie uzyskasz mniejszych szumów, jak przy niższym iso.
No generalnie o to mi chodziło.. No i teraz mam dodatkowe pytanie: przy jakich zastosowaniach szum z ISO100 z K10D jest nie do przyjęcia/widoczny/przeszkadza?

gin z tonikiem  Dołączył: 17 Paź 2007
Eldred napisał/a:
Emo się tylko ubierają jakby grali/słuchali ciężkiej muzyki.

Ja to nawet nie wiem co to "emo", taki jestem stary :-P .

rafalf  Dołączył: 09 Cze 2007
Eldred napisał/a:
Emo się tylko ubierają jakby grali/słuchali ciężkiej muzyki.

Dlatego mówię że jestem za stary i sie nie znam. A jest stara prawda żeby nie oceniać po wyglądzie. Nie znam żadnych zespołów które mógłbym skojarzyć z Emo...
Ja się wychowałem na Metallice, Nirvanie, Dream Theater i podobnych kapelach....

Uff.

Chmarski  Dołączył: 28 Mar 2007
Diamond32 napisał/a:
Kurde coś w tych polarkach jest.. :-D Sam się w nich lubuję no i kierunek studiów się zgadza :-) Hmm..

Przygotowanie zawodowe.
Dla mnie pobyt w serwerowni to chleb powszedni. Bardzo fajnie jest jak się stanie pomiędzy tyłem szafy rackowej a klimatyzatorem. Z tyłu szafy wali tropikiem z klimatyzatora arktyką. Ostatnio z ciekawości sprawdzałem - z szafy waliło 45 stopni, z klimatyzatora w krzyż szły 2 stopnie. I czeka mnie w tym tygodniu jeszcze jeden dzień między tymi dwoma cholerstwami...
... a jak skończę to zaraz będzie następny taki zestaw u innego klienta...

Flanela (choć niemodna) lub polar to świetna i konieczna rzecz dla informatyka.

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Chmarski napisał/a:
Z tyłu szafy wali tropikiem z klimatyzatora arktyką. Ostatnio z ciekawości sprawdzałem - z szafy waliło 45 stopni, z klimatyzatora w krzyż szły 2 stopnie.
no to statystycznie rzecz biorąc było ok ? :-P

Chmarski  Dołączył: 28 Mar 2007
Statystycznie rzecz ujmując tak. Niestety, wstanie z fotela, wygramolenie się z samochodu czy wydostanie sie z wyra zajmuje mi obecnie ze 48 i pół raza więcej czasu niz ma to miejsce normalnie (statystycznie).

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Cytat
Przygotowanie zawodowe.

hehe, a ja nie potrzebuje w robocie polarka :-P nawet nie wiem gdzie u nas serwery stoją :-P oprócz naszych lokalnych serwków projektowych
ha
błoga nieświadomość

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
rafalf, każdy Punk typu:
Panic! at the disco, Fall Out Boy , Yellowcard i inne pseudo-czarne kapele amerykańskie gdzie chłopcy zawsze mają czarną fryzurę, są chudzi do kości, mają czarne podkoszulki i obowiązkowo spodnie - rurki.

Tzn. ściślej mówiąc skoczne, gitarowe granie ale przeważnie bardziej melodyjne niż ostre.
Sam nie słucham tego ale wiem bo niestety mam takie towarzystwo w szkole..

Ja wolę cięższe klimaty i tego nic już nie zmieni :P

Throwend  Dołączył: 26 Kwi 2007
Losie, toż to muzyka nastolatek - tych młodszych... takie backstreet boys tylko w innym stylu... z czaszkami na każdym elemencie ubioru...

rafalf  Dołączył: 09 Cze 2007
Heh, kiedyś może przesłucham - zobaczę czego młodzież teraz słucha :)

Szyms  Dołączył: 06 Lut 2008
Tak apropo informatyków User Friendly :D

Tak a propos, LINK (dla angielskojezycznych ;-) )

Szumak  Dołączył: 18 Cze 2007
pawelek-79 napisał/a:
Czemu Lema nikt tak nie sfilmował ???

Żartujesz?
Sporo dzieł Lema doczekało się ekranizacji. Ostatnio wyświetlana u nas Solaris to już druga ekranizacja tej powieści, pierwsza ujrzała światło dzienne gdzieś na początku lat '70-ych.
Problem polega na tym, że z niewielkimi wyjątkami książki Lema należą do literatury ambitniejszej i znacznie trudniejszej w odbiorze, przez co nie znajdują dużego zainteresowania wśród większości Kowalskich... zwłaszcza, że wspomniane ekranizacje to nie produkcje Hollyshitowe.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Szyms napisał/a:
Tak apropo informatyków User Friendly :D

TRU TRU

rysiekll  Dołączył: 10 Maj 2007
Throwend napisał/a:
Tak a propos, LINK (dla angielskojezycznych ;-) )
To kto mnie przytuli :mrgreen: :mrgreen:
Throwend :-B :-B fajne ...

Nie wiem, czy kiedys juz nie było, a propos helpdesku, równiez dla anglojęzycznych: kolejny LINK

Skocz do: