Benek napisał/a:Nie uwierzę, że Sigma czy Tamron jest 6-7 razy lepsza od kita, tym bardziej że na wykresikach widać czarno na białym jak jest z poszczególnymi osiągami
Benek napisał/a:Po prostu podają suche dane, to mnie interesuje. A cyfry są cyframi. Fakty nie podlegają dyskusji.
Benek napisał/a:Moim zdaniem nie warto wydawać przeszło 1200 zeta na obiektyw, który oprócz jasności, w praktyce ma identyczne osiągi jak kit.
Benek napisał/a:Nie jestem cyfrowym onanistą, uwielbiającym wykresiki i ubóstwiającym zdjęcia linijek, szachownic i innych tablic mierniczych. Po prostu mam zaufanie do suchych faktów.
K7+18-55 WR+kit 2 + 540FGZ+*50-135 f 2,8 sdm+ 28-70 f 4+ FA 50 f1.4 + A 50 f 1,4 +K 50 f 1,4 +M 50 f 1,4 + Pentax 35mm f2 + Tamron 17-50 f2,8 +43 mm limited
forestowy napisał/a:Jak masz się wypowiadać na tematy o których nie masz pojęcia to lepiej nic nie mów bo robisz z siebie.... Dla mnie jako użytkownika OBU szkieł twoja wypowiedź jest śmieszna.
Benek napisał/a:Dziękuję za merytoryczną wypowiedź w dyskusji.
K7+18-55 WR+kit 2 + 540FGZ+*50-135 f 2,8 sdm+ 28-70 f 4+ FA 50 f1.4 + A 50 f 1,4 +K 50 f 1,4 +M 50 f 1,4 + Pentax 35mm f2 + Tamron 17-50 f2,8 +43 mm limited
CytatDziękuję za merytoryczną wypowiedź w dyskusji
Benek napisał/a:Mam się tłumaczyć, że moje pierwsze zdjęcie świadomie zrobione, w dodatku lustrzanką, pochodzi z czasów kiedy niektórzy z użytkowników forum siusiali w pieluchy?
Drogi mej nie wytyczy
Ni głos werbla, ni cytry,
Póki starczy mi siły,
Idę po pół litry . . . . Kuszelas
Rzepnica←≈→Bytów
Benek napisał/a:Pierwsza rzecz - nikogo do niczego nie przekonuję.
Benek napisał/a:Po prostu twierdzę, że zamiast standardzooma Sigmy lub Tamrona, lepiej kupić za mniejsze pieniądze np. stałkę 31 mm. Limited a w zanadrzu mieć jeszcze niegłupiego kita II.
Benek napisał/a:Druga rzecz - jeżeli ktoś jest święcie przekonany, że Sigma lub Tamron robią drastycznie lepsze fotki niż II kit, fajnie by było gdyby jakoś tę tezę uzasadnił.
Benek napisał/a:Trzecia rzecz - Mam się tłumaczyć, że moje pierwsze zdjęcie świadomie zrobione, w dodatku lustrzanką, pochodzi z czasów kiedy niektórzy z użytkowników forum siusiali w pieluchy?
Benek napisał/a:Czwarta rzecz - rozumiem, mało jest słońca ostatnio, ale nic nie usprawiedliwia protekcjonizmu połączonego z brakiem rudymentarnych zasad dobrego wychowania, który niestety można tu spotkać.
Benek napisał/a:Wezmę je sobie głęboko do... serca, oczywiście do serca. Nie zapomnij o wieczornej porcji leków.
Benek napisał/a:"Zgadnij lucky, kto z nas dwóch jest idiotą, przy czym zakładamy, że idiotą tym nie jestem ja, Benek".
kenzo napisał/a:mazi, jak poczytalem tak posty Benka od początku, to właściwie w kazdym podkresla, e to jego zdanie. Wiec nie wiem cy za bardzo na niego nie napadliscie.
baukan napisał/a:
PS. ...tyle "moim zdaniem", "dla mnie" itp. ile spotkałem w jego powyższych wypowiedziach nie spotkałem jeszcze u nikogo innego na tym forum, więc nie rozumiem o co wam chodzi.
Sercu bliski Beskid Niski.
www.beskid-niski.pl
Kompendium wiedzy o Beskidzie Niskim,
górach, ludziach, historii i architekturze.
Analog:Canon A1 + dwa czołgi T90 + wiaderko szkieł FD na stanie ;)
Era cyfry: K20 + Kit II + Pentax-A 50mm/1,7 + Sigma 30mm/1,4
Metias napisał/a:czas pomyśleć czy brać * 16-50 czy 12-24 ze stajni pentaxa
Cytatczy ktoś mógłby mi przetłumaczyć to zdanie
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();