Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
matb napisał/a:Mile widziany jst też trackpoint (taki dzyndzelek do sterowania kursorem), bo jakoś do touchpada się nie potrafię przekonać.
Dla ułatwenia doadam, że te słowa piszę na swoim Dellu Latitude CPx.
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
Ż jest P... p.
Waidodayo!
hungry.ant
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
matb napisał/a:Mianowicie potrzebny byłby mi nowy notebook...
No i oczywiście jest pytanie jaki? Bo w sume dotąd nie miałem żadnych szczególnych ani zaawansowanych oczekiwań od sprzętu, ale traz się zmienił, gdyż mam cyfrową lustrzankę Pewnikiem krytycznym parametrem jest jakość katy graficznej i matrycy, ale się na tym nie znam. Z mojej strony od laptopa wymagam niezawodności, karty sieciowej, nagrywarki, licencji na Windowsa i komfortu pracy, oraz, co dość istotne jest, ceny do 4tys PLN.
matb
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
matb napisał/a:Z mojej strony od laptopa wymagam niezawodności, karty sieciowej, nagrywarki, licencji na Windowsa i komfortu pracy, oraz, co dość istotne jest, ceny do 4tys PLN.
matb napisał/a:Mile widziany jst też trackpoint (taki dzyndzelek do sterowania kursorem), bo jakoś do touchpada się nie potrafię przekonać.
Pozdrawiam
Arti
Cytat- ustaw jako kryterium rodzaj karty graficznej na pokladzie. Tu unikaj kart graficznych opartych na SIS, a nastepnie na zintegrowanych ukladach Intel'a - sa dobre do zastosowan biznesowych tylko - a jesli juz to intel 945 jako minimum gdy cena ogranicza.
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
matb napisał/a:Cytat- ustaw jako kryterium rodzaj karty graficznej na pokladzie. Tu unikaj kart graficznych opartych na SIS, a nastepnie na zintegrowanych ukladach Intel'a - sa dobre do zastosowan biznesowych tylko - a jesli juz to intel 945 jako minimum gdy cena ogranicza.
To jeszcze zapytam - na ile ta "własna" karta, z oddzielną pamięcią jest ważna? I czy taka
zintegrowana będzie zaprawdę niedobrym rozwązaniem?
Pytam, bo z osobną kartą to znalazłem jakiegoś Asusa A6JC z nV gForce 7300 128MB i core duo t2250, 1 mb RAM za 4000zł , a takego HP nx7400 EY508ES z intel graphics media accelerator 950 za mniej niz 3150. Poza ceną i tą kartą różnice są mało istotne raczej (chyba, że się mylę? to proszę mnie z błędu wyprowadzić). Więc warto dopłacać te kilkaset PLN za oddzielną kartę geafiki?
pzdr
matb
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Michu napisał/a:o wielkości RAMu karty graficznej potrzebne do obróbki RAWów, HDRI czy zabawie ze strumieniami video?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Michu napisał/a:Tok'Ra, mógłbyś rozwinąć tę myśl, o wielkości RAMu karty graficznej potrzebne do obróbki RAWów, HDRI czy zabawie ze strumieniami video? Osobiście bowiem - gdybym miał wybierać - wolałbym jakiegokolwiek 64MB Matroksa serii "P" niż 128 lub 256MB noname. W przypadku samych zdjęć (o video nie wiem za wiele) nawet mógłby to być Matrox serii "G".
Tok'Ra napisał/a:Po prostu zintegrowana karta graficzna GMA 950 nie jest urządzeniem wydajnym w środowisku 3D.
Michu napisał/a:rendering to już tylko procesor.
Michu napisał/a:firma ta oferuje najlepszą jakość obrazu
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
KaSetka + 18-55 + jupiter37a + af360fgz
hamster napisał/a:taka zintegrowana karta to szajs; podkradanie procesorowi RAMu niepotrzebnie spowalnia system.
hamster napisał/a:nie sądzę aby fotografowi potrzebna była dobra karta graficzna
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1