tref napisał/a:hmm, a co ja takiego zrobiłem???
Cambo
Cytattref napisał/a:
hmm, a co ja takiego zrobiłem???
akurat w Twoim wypadku to jakas pomylka, bo wiesz ;)
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
"Living is easy with eyes closed"
K10D | MZ-5n | MZ-M
Fafniak napisał/a:PiotrB., - wiesz tak troche przez przekore ....ale dobry portret mozna zrobic tez szklem 24mm.....choc portretowki to raczej od 70mm wzwyz....
PiotrB. napisał/a:czyli ok + - 1200 zl
Cambo
milo napisał/a:Piotrze, mi bardziej chodzilo ile kosztuje kuty noz uniwersalny [tzw szefa kuchni]? Taki ~20cm z broda.
sołtys napisał/a:chodziło mi właśnie o to, że jedyn tylko nóż kosztuje wydawało by się sporo, a tym bardziej cały zestaw (na tyle się orientuje, żeby wiedzieć, że jeden nóż w kuchni nie wystarczy), ale mimo wszystko nie są to ceny, które byłby trudne do przeskoczenia nawet dla średniej klasy kucharzy, tak mi się zdaje. Oczywiście mnie nie stać, aby kupić sobie zestaw najlepszych noży, ale dla zawodowych kucharzy te ceny są śmiesznie małe w porównaniu do zarobków, czyż nie?
Fafniak napisał/a:ja tam juz......oj..... .....uhhhhhhhh.......mmmmmmmmmmmm
Cytattaki noz uniwersalny turystyczny.
PiotrB. napisał/a:Bo swietne noze robi się z amortyzatorow starego typu
milo napisał/a:djack jesteś moim idolem!
- nie teraz mieszanki syropu antybiotyku aspiryny i cholera wie czego jescze....djack napisał/a:Fafniak Ty chyba nie używasz znowu tego młotka, co?
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
PiotrB. napisał/a:Bo swietne noze robi się z amortyzatorow starego typu, nie jestem samochodziarzem, wiec nie wiem jak się nazywaja tego typu amortyzatory. Sa to stalowe listwy zlozone z kilku warstw
djack napisał/a:Tak a propos, żeby odejść od kuchni, a pozostać w temacie noży. Czego używacie na wyjazdach w teren? Ja po etapie różnych noży o stałym ostrzu ( w tym fajnej ruskiej "finki") doszedłem do wniosku, że wystarczy mi jednoostrzowy scyzoryk o ostrzu długości ok. 9 cm
"Let your soul shine. / It's better than sunshine, / It's better than moonshine, / Damn sure better than rain."
Cudnie, fajnie i w pytę
djack napisał/a:Czego używacie na wyjazdach w teren? Ja po etapie różnych noży o stałym ostrzu ( w tym fajnej ruskiej "finki") doszedłem do wniosku, że wystarczy mi jednoostrzowy scyzoryk o ostrzu długości ok. 9 cm
K10D | MZ-5n | MZ-M