Jak nie zarabiasz na zdjęciach to powinien Ci wystarczyć pinhole. To tak pokrótce :).CytatO co tu wogóle chodzi?
szkło w połowie pełne
Yashica Mat124, Canon 100d
perl napisał/a:Szkoda, bo po osobach takich jak Czes czy Pentagram spodziewalem sie czegos lepszego
perl napisał/a:Ale zaraz Cześ bedzie krzyczec na pol strony, ze on przeciez nie robi zdjec sportowych.
perl napisał/a:Wiec skoro robisz zdjecia tylko dla siebie, nie pokazujesz ich nigdzie, to po co Ci f/2.8 ?
Pozdrawiam
Michał
7.1-21.3mm 1:1.8-2.6 | 4.95-35.4mm 1:3.3-5.2 | 18-70mm 1:3.5-4.5 | 50mm 1:1.7 | 50-150mm 1:3.8
perl napisał/a:Przy tej Sigmie koniecznie musi byc napisane ze to Sigma z HSM, bo inaczej to sie nie liczy!
MiQ27 napisał/a:Lustro z takim szkłem to były pewnie ze 2 pensje, albo coś koło tego
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
Cześ napisał/a:Czy f/2,8 jest zarezerwowane tylko dla tych, którzy "publikują" swoje zdjęcia?
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
l_uka napisał/a:po co nosic ze soba te kilogramy, skoro wystarczyloby f4-5,6?
PiotruśP napisał/a:Jak nie zarabiasz na zdjęciach to powinien Ci wystarczyć pinhole.
A cozescie sie tak uparli przy tym pinhole?espresso napisał/a:powinni stosować wyłacznie pinhole
Cześ napisał/a:perl napisał/a:Przy tej Sigmie koniecznie musi byc napisane ze to Sigma z HSM, bo inaczej to sie nie liczy!
a piszesz, że spodziewałeś się po mnie czegoś lepszego...
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
tak. Po prostu nawet na moje potrzeby, 50mm to za mało na portretówkę a jupiter 85mm za dużo, więc nie mam za bardzo wyboru, albo 70ltd albo sigma 70/2.8 macro.perl napisał/a:Uwazacie, ze Limitedy to szkla dla ludzi, ktorzy nie zarabiaja na zdjeciach, czy dla amatorow, takich jak Wy ?
Pozdrawiam
Arti
wreszcie jakaś pożywka dla wiecznego malkontentaArti napisał/a:wieczny malkontent
Ja już dawno stwierdziłem, że to już fotorasizm jak nie fotofaszyzm ale wolałem nie pisaćArti napisał/a:Ja rozumiem onanizm sprzętowy, ale to już nawet onanizm nie jest.
Eldred napisał/a:wreszcie jakaś pożywka dla wiecznego malkontenta
Pozdrawiam
Arti
Eldred napisał/a:to już fotorasizm jak nie fotofaszyzm
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
Arti przy szacunku, ale o co ci chodzi? Ten watek Ci się nie podoba rozumiem i rozumiem z jakich przyczyn, ale umieszcanie zdjęć? Przecież są watki gdzie kazdy może umieszczać swoje zdjecia i są one komentowane? jest nawet cały dział fotografie do oceny http://pentax.org.pl/viewforum.php?f=34 . Proszę o dalsze wytłmaczenie. I nie jest to złosliwe z mojej strony. Po prostu chyba też troszkę przesadzasz.Arti napisał/a:chore zasady przezntacji fotek skutecznie zniechęcające i do prezentacji i do dyskusji.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Eldred napisał/a:Ja już dawno stwierdziłem, że to już fotorasizm jak nie fotofaszyzm ale wolałem nie pisać
Pozdrawiam
Arti
Bo wielu to snoby czystej wody, mają sprzęt na pokaz a nie do focenia ... to tak jak goście w Zakopanem, którzy jadą tam zabierając straaasznie drogi sprzęt (narty i inne takie) tylko po to żeby się w nim, z nim pokazać, bo użyć nie potrafią ...Arti napisał/a:Zobacz ilu tu mamy fanatyków innych systemów, którzy nie mogą żyć bo Pentaks nie ma FF, albo fascynatów Nikona i jego AF... To jest po prostu ostre zboczenie sprzętowe
odpisałem na poprzedniej stronie.perl napisał/a:Wiec ciekaw jestem jakich teorii doczekaja sie tu Limitedy
moja jest taka: "są zaj.ebi.ste, fajne, eleganckie, piękne, solidne, miłe w dotyku, nie stać mnie na nie? (najwyżej jeden)"perl napisał/a:Wiec ciekaw jestem jakich teorii doczekaja sie tu Limitedy