Arti napisał/a:Żaba, i zaglądałeś tam ostatnio? Widziałeś jakąś ciekawą dyskusję o zdjęciach?
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
perl napisał/a:chyba Ty Cześ pisales o nich jako pierwszy
Żaba napisał/a:A ty, kiedy cos ostatnio skomentowałeś w tym dziale?
Pozdrawiam
Arti
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Nie napisałeś, ale jeżeli dla amatora Twoim zdaniem wystarczający będzie obiektyw ze światłem F/4- 5,6 to dla totalnego lajkonika (copyright by mygosia) wystarczający będzie pinhole F/180. No i jeszcze dochodzi niewielka waga takiego pinhola - patrz post luki o dużej wadze jasnych szkieł.perl napisał/a:PiotruśP napisał/a:Jak nie zarabiasz na zdjęciach to powinien Ci wystarczyć pinhole.A cozescie sie tak uparli przy tym pinhole?espresso napisał/a:powinni stosować wyłacznie pinhole
Gdzie ja cos napisalem o tym....
szkło w połowie pełne
A ja wszystkich wymienionych przeze mnie szkiel uzywam jako przykladu.Cześ napisał/a:Ale ja użyłem ich tylko jako przykładu. Wyrywasz moje wypowiedzi z kontekstu.
no, zaczyna byc ;]CytatŚmiechowy jest ten temat :).
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
PiotruśP napisał/a:wystarczający będzie pinhole F/180. No i jeszcze dochodzi niewielka waga takiego pinhola - patrz post luki o dużej wadze jasnych szkieł.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
l_uka napisał/a:pinhole dla amatora jednak nie jest dobry, bo nie mozna zrobic zdjecia kotu/psu/dziecku jak biegnie
"Living is easy with eyes closed"
perl napisał/a:Pokusze sie chyba niedlugo o jakies podsumowanie, jak ja to widze.
l_uka napisał/a:w odpowiedzi czytam "smiechowy temat", zgryzliwe uwagi i glupawe dowcipkowanie. Jesli naprawde tylko w taki sposob potraficie uzasadnic swoje zakupy, no to wspolczuje
KaSetka + 18-55 + jupiter37a + af360fgz
Yashica Mat124, Canon 100d
"Living is easy with eyes closed"
To tłuściochy.sołtys napisał/a:Osiągają do 8 kg masy ciała
Yashica Mat124, Canon 100d
luka, plissssss mi wystarczy, że muszę uzasadniać swoje zakupy przed małżowiną, nie mam zamiaru tłumaczyć tego jeszcze na forum . Ty tez masz sporo jasnych szkieł w stopce, wszystkich używasz, wszystkie nosisz ze sobą? Sam widzisz, że to nie ma sensu :).l_uka napisał/a:Jesli naprawde tylko w taki sposob potraficie uzasadnic swoje zakupy
szkło w połowie pełne
PiotruśP napisał/a:Ty tez masz sporo jasnych szkieł w stopce, wszystkich używasz, wszystkie nosisz ze sobą?
GX-10 i troszke starocia
Można też cudzekierdel napisał/a:A to w stopce trzeba wypisac swoje obiektywy
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8