pancurski napisał/a:miodzik problem z ładowaniem różnych AA nie dotyczy ładowarek procesorowych.
K10, GX20, K200, K7 etc.
"Nice is te be importand, but more importand is to be nice"
Nie dotyczy ładowarek ładujących każde ogniwo pojedynczo. Jeśli jest ładowarka procesorowa ładująca ogniwa parami to też im zaszkodzi. Nawet prosta ładowarka "nie-procesorowa", ale ładująca każde ogniwo pojedynczo będzie całkiem dobra.pancurski napisał/a:miodzik problem z ładowaniem różnych AA nie dotyczy ładowarek procesorowych.
Formalnie to nie ma znaczenia ile ma kanałów, byle miała tyle kanałów ile akumulatorków ładuje.Kiwak napisał/a:Co do ładowarek: używajcie czterokanałowych
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Nie żartuj, znaczy uszkodzone akku. Na GP 2300 spokojnie robiłem ponad 100.Robert29 napisał/a:Energizer 2650mAh robiłem około 20 zdjęć z lampą i już pokazywało mi rozładowanie aku.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
Mnie chodziło o lampę zewnętrzną, Robertowi29 pewnie o wbudowanąKiwak napisał/a:Czy K100 faktycznie robi ok. 100 fot na komplecie akku?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
Napisałem ponad 100. Po prostu tyle zdjęć z lampą zrobiłem, lampa ładowała się szybko. Nie robiłem testów, ile mogę zrobić na komplecie. Po co.Kiwak napisał/a:Znaczy 100 strzałów z lampy na komplecie akku
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Kup, bo potem będziesz żałował. K200 z gripem trzyma się znacznie lepiej niż bez gripa. Ja praktycznie jak go przykręciłem, tak do tej pory nie odkręcałem (akumulatory mam włożone tylko do gripa, więc nie ma problemu z wyjmowaniem, otwieram klapkę i tyle).lopcio napisał/a:W ogóle to się zastanawiam, czy nie zrezygnować z tego gripa, ale myślę, że jak na razie go nie kupię, to później jak się na niego zdecyduje to mogę go już nigdzie nie dostać.
no właśnie.dsk napisał/a:kup komplet eneloopów