krótkowzroczność + astygmatyzm :]
jest do d... ale mi wyszło 2,8 ha. Tragicznie to chyba nie jestemigrant napisał/a:Moim zdaniem ankieta jest całkiem do d***![]()
KaSetka + 18-55 + jupiter37a + af360fgz
ME Super || KaSetka || K-5II
Pozdrawiam
Michał
7.1-21.3mm 1:1.8-2.6 | 4.95-35.4mm 1:3.3-5.2 | 18-70mm 1:3.5-4.5 | 50mm 1:1.7 | 50-150mm 1:3.8
MiQ27 napisał/a:Mi wyszło 2.4 ha. Ale skąd mam wiedzieć, czym pali moja elektrociepłownia ?
krótkowzroczność + astygmatyzm :]
YellowLabel napisał/a:tak czy siak..green peace i temu podobne bardziej szkoda niż pomagają. Wmawiają ludziom głupoty a oni w to wierzą.
NAFO expansion is non-negotiable
Kytutr napisał/a:Na początku wyszło mi 2,1ha - jestem wegetarianinem i rowerzystą, ale palę w piecu brykietem z trocin - to pewnie zawyża średnią. Na koniec udało mi się zaoszczędzić jeszcze 600m2.
YellowLabel napisał/a:tak czy siak..green peace i temu podobne bardziej szkoda niż pomagają. Wmawiają ludziom głupoty a oni w to wierzą.
Argumenty na stół, szefie! Bo jak na razie to raczej ty mówisz głupoty![]()
Nie wiem co sugerują twórcy ankiety, nie wiem też co sugeruje pancurski, wiem wszelako, że jeśli liczba ludzi będziędzie dążyć do nieskończoności to i to i do nieskończoności dążyć będzie zużycie energii. I niech nikt nie próbuje łudzić się, że rozwiązaniem problemu są elektrownie jądrowe. Pragnę cichutko szepnąć, że zasoby uranu są ograniczone i pewnie nie większe niż ropy i węgla razem wzięte. Jeśli chodzi o fuzję termojądrową, to póki co jedynym urządzeniem, bezbłędnie wykorzystującym to zjawisko, jest bomba wodorowa i na razie nic nie wskazuje na to aby sytuacja ta miała się zmienić. To tylko taka moja luźna opinia w sprawie ekologii, oparta wszakże o elementarną logikę i elementarne rozeznanie w sprawie termodynamiki (ciepło, które nas ogrzewa i to, które pozwala nam min. czytać to forum nie bierze się znikąd)pancurski napisał/a:Mi się wydaje, że twórcy ankiety próbują zasugerować, iż na ziemi jest przeludnienie.
Czy sugerują też, że 90% ludzi powinna.....zniknąć ?
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Nie zapominajmy o słońcu. Jakby nie patrzeć cała energia, którą generujemy, mniej lub bardziej pośrednio pochodzi z tego wielkiego reaktora termojądrowego. Dbajmy więc o nie. Zasłaniajmy okna gdy nie potrzebujemy jego światła, bo zbyt szybko się zużyje.teta napisał/a:Jeśli chodzi o fuzję termojądrową, to póki co jedynym urządzeniem, bezbłędnie wykorzystującym to zjawisko, jest bomba wodorowa
EOS 5D, 30| C35/2 | C50/1.8 | S17-35/2.8-4.0 | T 80-200/2.8 |
K88 + 80/2.8 + 45/3.5
moje pstryki
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
. PEWNIE tak, ale ja słyszałem że ich wydajność energetyczna jest kikadziesiąt / kilkaset albo i więcej razy większa niż zasoby ropy i węgla i nawet całej biomasy na ziemi. (ale to było zasłyszane w jakimś programie kilka lat temu)teta napisał/a:zasoby uranu są ograniczone i pewnie nie większe niż ropy i węgla razem wzięte
KaSetka + 18-55 + jupiter37a + af360fgz
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
Pietras napisał/a:e nowotwory nie przyleciały z kosmosu, sami sobie fundujemy trując się chemią "spożywczą" i nie tylko.
mygosia napisał/a:Natomiast kiedyś ludzie nie umierali "na raka" z kilku powodów:
- diagnostyka - po prostu kiedys nie diagnozowano nowotworów
CytatAczkolwiek rzeczywiście pewne substancje są uważane za "promotory" nowotworów.
mygosia napisał/a:- długość życia - była dużo krótsza i większość nowotworów nie zdążała się rozwinąć.