Ja jestem częścią owej siły, której władza pragnie zawsze czynić zło a dobro sprowadza.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
Ja jestem częścią owej siły, której władza pragnie zawsze czynić zło a dobro sprowadza.
K-5, DA* 50-135/2.8, DA* 16-50/2.8 moje zdjęcia
rybysferyczne napisał/a:w celu dekoracyjnym
SQ6GIT napisał/a:rybysferyczne napisał/a:w celu dekoracyjnym
to jak tak, to nie leży - łudziłem się, że coś ma być tak przekazane, czego nie dostrzegłem
ale na 80% miałem właśnie takie wrażenie, że to raczej zabawa techniką
Moim zdaniem z tymi zabiegami-kolorowankami trzeba uważać i tylko używać jak uzasadnione (jakieś wzmocnienie treści, jak np. u Spielberga dziewczynka z czerwonym płaszczykiem, a potem w obozie zagłady sam plaszczyk - mocno działało).
K10D | Z-1p | ME super | Nikon F100 | Yashica Mat-124g | Canon G5 | DA 70 f2.4 | DA 16-45 f4 | SMC-M 200 f4 | SMC-K 50 f1.2 | 360FGZ | D-BG2 | MOJE ZDJĘCIA
koczy.info - moja fotografia uliczna
Pozdrawiam
Arti
Cytatmam wrażenie, że to fascynacja cyfrą i pstrykanie bez większego ładu i składu.
CytatCo chciałeś pokazać?
Jak Ci to ocenić? Zdjęcia.. od świetnej 1-ki, przez niunia-foto do... kiepskich zabaw z zoomem i kolorowankami.
Cytat
13 - ten Mikolaj w tle to specjalnie...?
zapraszam:
http://picasaweb.google.pl/cypis1
nowsze:
http://picasaweb.google.pl/cypska
"fotoblog":
http://fotocyp.blogspot.com
CytatTyle, że 13, jak dla mnie, to raczej do prywatnego albumiku; koleżanka - skarb, ale w takiej pozie przypomina mi rysunkowy dowcip Mleczki, gdzie inteligencik stara się kulturalnie zaprosić panią na kolację, a ona pyta: "a potem będzie mnie pan chciał wydymać?".
cypis napisał/a:Arti nie przesadzaj.
Pozdrawiam
Arti
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
Arti napisał/a:cypis napisał/a:Arti nie przesadzaj.
Przeczytałem swoją wypowiedź jeszcze raz i jeszcze 2 razy i nie widzę, gdzie miałbym przesadzać. Samą prawdę wg mnie napisałem...
rybysferyczne, cholerną sztuką i trudnością jest właśnie wybranie z gigabajtów plików tego, co warto pokazać. To trudne, wymaga samokrytki, ale to owocuje. Mi jest nawet trudno coś więcej o zdjęciach napisać, bo je niepotrzebnie tak pomieszałeś. No mi się gryzie dziewczyna w pończochach z czołgiem i już.
JAk to fajnie ktoś podsumował kolorwanki, to takie Briney Spears fotorafii, sam sobie odpowiedz, czy chcesz być Britney, czy nie. Zoomy, pstrykactwo itp.. wiesz to pewnie każdy przechodzi fascynację cyfrą, strzela kupe smiechowych kadrów, ale na szczęście większość ich nie pokazuje, bo nie ma czego. Ja w pierwszy dzień testowałem cyfrankę robiąc portrety lalce... ale to mam głęboko schowane... Chcesz nam pokazać swoje osiągnięcia, to się do nich przyłóż, zrób to porządnie, bo zdjęcie ze skopanym WB, i dziewczyną z czerwonymi nogami to trochę mało. Te zdjęcia (niektóe) kwalifikują się do prywatnego albumu, bo nie niosą nic więcej.
[ Dodano: 2008-11-12, 22:46 ]
A z tego co widzę, to masz pod ręką dziewczyny, które zasługują na dobre zdjęcia. Wykorzystaj to, podszkol trochę technikę i walcz.