Michał  Dołączył: 24 Wrz 2006
Łukaszzz napisał/a:
Wystarczy odpalić go na Symbianie i sam się zainstaluje w programie IRremote.
ENJOY

jakoś u mnie nie działa...mógłbyś opisać jak to zrobić krok po kroku..?
(ja robię tak: łączę przez bluetooth, aplikacja przegrywa się do folderu np. instalacje, próbuję otworzyć i wyskakuje mi "nie można otworzyc, nieobslugiwany format pliku)
dodam ze mam Nokie E51 na symbianie)

micitek  Dołączył: 10 Cze 2008
Najwyraźniej masz uszkodzony plik instalacyjny.

Zainstalowałeś wogóle irRemote? Na mojej Nokii E50 działa bezproblemowo, wieczorem mogę sprawdzić na E51.

desinger  Dołączył: 12 Paź 2007
Moja E50 też ładnie cyka i co ciekawe aparat ma dużo większą czułość bo z 6m spokojnie łapie a tv i inne ustrojstwa 2 do 3m. Przy okazji instalacji irRemote uwolniłem swojego Symbiana i mogę go już smyrac po wszystkich plikach systemowych :evil: i co najważniejsze instalować niepodpisane aplikacje 8-)

pancurski  Dołączył: 13 Mar 2008
Wczoraj zainstalowałem psiloca pod nokią E51....działa :mrgreen:
Ale mam pytanie: po uruchomieniu aplikacji pojawia się fajny interfejs pilota, na których znajdują się min. przyciski * (w dolnym lewym rogu) i # (w dolnym prawym rogu).
Czy u was są one aktywne ? Jeśli tak do czego służą ?

Szyms  Dołączył: 06 Lut 2008
Dell Axim x3 i K100d - nie bangla :(

Hakro  Dołączył: 25 Gru 2007
potwierdzam :-/

luhso  Dołączył: 22 Maj 2008
Co do tego pilocika. Jak przycisk będzie naciskało się np 4 razy na sekunde, to mamy BULB IRDA :)

Kupiłem na allegro dedykowany do k10d, ale sądziłem że bulb będzie działał. a tu nie...

rysiacz  Dołączył: 04 Sie 2008
pancurski napisał/a:
Wczoraj zainstalowałem psiloca pod nokią E51....działa :mrgreen:
Ale mam pytanie: po uruchomieniu aplikacji pojawia się fajny interfejs pilota, na których znajdują się min. przyciski * (w dolnym lewym rogu) i # (w dolnym prawym rogu).
Czy u was są one aktywne ? Jeśli tak do czego służą ?

* możesz zmieniać na inne nośniki jeśli masz na przykład dodane tv czy dvd a u mnie # nic nie robi

juha  Dołączył: 18 Lis 2007
U mnie program działa bezproblemowo. Mam PDA FS N560 z WM6 "od ruskich". Port COM ustawiony na 2, fajka przy Enable Raw IR może być zafajkowana lub nie. Działa tak i tak. Wersja programu 1.1, aparat K10D Soft 1.30 uff :)

Pozdrawiam

gonia65  Dołączyła: 06 Sie 2008
Na nokii e61 zadziała?

maciejza  Dołączył: 12 Gru 2008
gonia65 napisał/a:
Na nokii e61 zadziała?

wg informacji producenta Psiloc irRemote, będzie działać na E61.

seele  Dołączył: 07 Mar 2007
Kupiłem w sieci Netto pilot uniwersalny AGK za 15 zł i po podaniu kodu 120 wyzwala mi migawkę mojej K10 przez żółty przycisk w trybie TV2. Z zasięgiem to te 4 m jest tylko trzeba przy naciśniętym przycisku trochę pomachać pilotem w strone aparatu - kwestia wyczucia.
Działa także w trybie B - trzeba trzymać wciśnięty przycisk - zwolnienie powoduje zamknięcie migawki.

Skocz do: