| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
"Living is easy with eyes closed"
modern art = i could do that + yes, but you didn't
sołtys napisał/a:guerilla, co znaczy "spieprzy film"?
guerilla napisał/a:spieprzy na etapie wywoływania coś
guerilla napisał/a:spieprzy na etapie wywoływania coś
zapewne bardziej doświadczeni (pozdrófki alkos ) mogą wyjaśnić czym jest to owe "coś" - zapewne są to szczegóły dość znaczące dla efektu końcowego, ale których póki co moje niedoświadczone oko (jeszcze) nie potrafi wyłapać. Nie wiem na ile moje domysły są słuszne, ale być może ma to wpływ np. na szczegóły w przejściach tonalnych, ogólną ostrość, kontrastowość, ziarno i jego odwzorowanie .. czyli ogólnie na wszystko bo to co uzyskałem wywołując negatywy, któryś raz w tym samym sosie wydaje się być ok, ale jak to się mówi "diabeł tkwi w szczegółach" i zapewne o to tutaj chodzi.
guerilla napisał/a:chociaż 1:3 ma już sporo mniej stocka w sobie i być może nie nadaje się do jeszcze jednego wołania
guerilla napisał/a:ja bym się bał,znaczy jak już kupuje się tego trixa czy neopana czy cokolwiek i namawia dziewczynę do rozebrania się albo jest się gdzieś daleko od domu i niekoniecznie się tam wróci kiedykolwiek ->to bym się bał używać tego samego roztworu jednorazowego.
guerilla napisał/a:btw a jak długo trzymasz? mi to nieszczęsne d-76 padło po niecałym pół roku nalane pod korek
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
K100d, Porst AC4s (Chinon CP-5s), Praktica MTL50, Minolta Dualscan II, SMC 18-55 AL II, SMC Pentax-A 1.7/50, Sigma 70-210 UC, Industar 61, Pentacon 1.8/50, Pentacon 2.8/29.
------
Xtol, D-76, Rodinal
K100d, Porst AC4s (Chinon CP-5s), Praktica MTL50, Minolta Dualscan II, SMC 18-55 AL II, SMC Pentax-A 1.7/50, Sigma 70-210 UC, Industar 61, Pentacon 1.8/50, Pentacon 2.8/29.
------
Xtol, D-76, Rodinal
sarniak napisał/a:gdzieś w sieci czytałem, że to się musi "przegryźć" 24 godziny, a ona chciała wołać dzisiaj.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:sarniak napisał/a:gdzieś w sieci czytałem, że to się musi "przegryźć" 24 godziny, a ona chciała wołać dzisiaj.
Nie musi - zawsze wołałem pare minut po rozrobieniu i nie zawazylem zadnych dziwnych efektow...
Contax G2 | Nikon F100 | analogowiortodoksi.pl