Svarta  Dołączyła: 27 Lut 2008
Ozdobny pasek na szyję [typu vintage]
Hej, od jakiegos czasu szukam tego typu pasków do aparatu, ale jedyne co znajduje to oferty z anglojęzycznych blogów, gdzie koszt takich pasków wraz z przesyłka to około $40.

I nie, to nie żart, ja naprawdę chcę coś takiego;>

No i moje pytanie z tytułu, czy ktoś w Polsce cos takiego robi i o nim słyszeliście?;>

Aha no i ważne, zeby były szerokie, jakte tutaj, bo jednak komfort pracy przede wssystkim.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Ja bym się pokusił o zrobienie samemu, ewentualnie z pomocą krawcowej :-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
samemu! chyba że Svarta, to zacięta feministka i nie tyka igły z nitką, to zostaje krawcowa ;-)

ekhm, samemu? a umiesz? Nie jestem feministka, ale szyc też nie umiem, i w ogole co to ma do rzeczy :mrgreen:

No krawcowa, krawcowa, ale dlaczego w Polsce nikt tego nie szyje i w ogole jestesmy za murzynami :-x

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Svarta napisał/a:
ekhm, samemu? a umiesz? Nie jestem feministka, ale szyc też nie umiem, i w ogole co to ma do rzeczy

Ja też nie jestem feministką ale coś takiego to bym sobie wyciął, złożył w 3, w środek pasek dżinsu i zaniósł do koleżanki do przejechania maszyną za kawę i ciastko ;-)

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Może ktoś się podejmie rękodzieła? Do K-Mki jak znalazł :-D

Customizacja produktów to fajna rzecz. Szkoda że umarła idea skórek do pleśniaków :-/

alkos napisał/a:
le coś takiego to bym sobie wyciął, złożył w 3, w środek pasek dżinsu i zaniósł do koleżanki do przejechania maszyną za kawę i ciastko

dokładnie tak!

a jakbym maszyny nie miał, to nawet igła z nitką, jeden wieczór i gotowe
nie tak ładnie jak z maszyny, ale zawsze :-)

alkos napisał/a:
Ja też nie jestem feministką

to zrozumiałe :-)

[ Dodano: 2008-11-18, 15:10 ]
jorge.martinez napisał/a:
Może ktoś się podejmie rękodzieła?

to co,

kolorowy pasek by alkos :?: :?:

Jimmy  Dołączył: 27 Lis 2007
Jak dla mnie to można to malować. Za młodu, zainspirowany Hendrixem, pomalowałem pasek do gitary. Użyłem jakichś markerów, ale wydaje mi się, że lepiej będzie użyć farb do tkanin.
Chociaż nie mam zielonego pojęcia jak będą łapać cordurę (jak sądzę paski są z tego robione)

jorge.martinez napisał/a:
Szkoda że umarła idea skórek do pleśniaków

No, mi się marzy skóra raji na moim ME Superku. Tak jak na rękojeściach japońskiej broni. Zabójczy widok.

afuszejk  Dołączył: 28 Maj 2008
dzieki za pomysl! mysle ze ok 40-50 pln to rozsadna cena :P mam znajome po wzornictwie na asp i dla nich to bedzie betka :) Inna sprawa czy znajda teraz czas, w kazdym razie ja widze opcje. Cool, cool,
pozdrawiam i dam znac jak cos wyniknie !

Ojej no proszę jacy wy wszyscy jesteście wyemancypowani :mrgreen: gary też sami zmywacie? :lol:

No, a tak na poważnie, to ja wiem, że polak potrafi itd, ale rozumiem, ze jesli piszecie tak o tych robotkach ręcznych to nikt nie slyszal o czyms takim, zeby juz istanialo, zeby tylko zaplacic i czekac? :mrgreen:

Cypis aka Piotr  Dołączył: 16 Cze 2008
Svarta, mi z kolei podobają się old-schoolowe paski - także szerokie, na ogół występowały w jakieś geometryczne wzorki.
Próbowałem za grosze znaleźć na ebaju, ale mają swoich amatorów, więc fino finito planuję to sobie uszyć. Oczywiście z pomocą osoby, która obsłuży maszynę ;-)

Jimmy, skóra płaszczki jest dość szorstka, nie wiem czy do aparatu nie za szorstka.
Ale wszystko da się zrobić...

no.. w Polsce nie : ) mozna zaplacic dziewczynie ktora zna sie na robocie i zaczekac,
jak custom to custom ;]

Cypis aka Piotr napisał/a:
Jimmy, skóra płaszczki jest dość szorstka, nie wiem czy do aparatu nie za szorstka.
Ale wszystko da się zrobić...

No wiem, w końcu miecz ma się dobrze trzymać w dłoni. Ale za to jaka jest piękna.

swoja droga mam bardzo szeroki i bardzo przyjemny pasek ze starej Exakty z napisem... uwaga, uwaga
proffesional. lans lans.

Cypis aka Piotr napisał/a:
Svarta, mi z kolei podobają się old-schoolowe paski - także szerokie, na ogół występowały w jakieś geometryczne wzorki.

Tez takie widzialam na róznych blogach, zreszta sa nawet działy z paskami dla Panow i dla Pań :-)

a co do skory jaszczurki tfu płaszczki:P , przynajmniej chywt by było, moze by tak rekojeść w korpusach robic taka wężowa..w sumie te krysztalki z K-m to prawie cos takiego :-P

Cytat
Ojej no proszę jacy wy wszyscy jesteście wyemancypowani :mrgreen: gary też sami zmywacie? :lol:

i odkurzamy, i nastawiamy pranie, czasami gotujemy jak mamy czas, wynosimy śmieci, chodzimy na zakupy sami

normalnie ideały :-)

I jeszcze paski sami szyja... to afuszejk, jak cos sie dowiesz w tej materii to daj znać, bo ja tu widzę spore grono ewentualnych chętnych :mrgreen: zawsze wiedziałam, ze to forum jest inne 8-)

Cytat
I jeszcze paski sami szyja

no ba, że o dyfuzorach home-made nie wspomnę :-)

opiszon napisał/a:
i odkurzamy, i nastawiamy pranie, czasami gotujemy jak mamy czas, wynosimy śmieci, chodzimy na zakupy sami

Svarta napisał/a:
I jeszcze paski sami szyja

szyjemy stroje XIII-wieczne, robimy strzały, noże, wieszamy pranie, czasami nawet prasujemy, itd.
i kto twierdzi, że nie ma ideałów?
Prawda opiszon?

Kurcze, to gdybym wiedziala, to bym sie zgłosiła wcześniej, bo potrzebwałam epokowego stroju, a tak to ubrana byłam w szarfy spinane agrafkami :mrgreen:

Skocz do: