slavkoz1  Dołączył: 30 Mar 2008
wireless mode a wyzwalanie bezprzewodowe z opóźnieniem w K10
Jak zmusić kadyszkę i AF-360FGZ do współpracy. To znaczy, chciałbym aby w trybie wyzwalania bezprzewodowego (pilot) z opóźnieniem była aktywna funkcja "wireless mode". W każdym innym trybie jest to możliwe. Tak ma być, czy czegoś nie wiem. Przeczytałem instrukcje kadyszki i trzystasześćdziesiątki (obydwie, i w polskim i tym mniej przyjaznym języku), poczytałem również na forum lecz odpowiedezi nie znalazłem. Pomoże ktoś? Z góry dzięki.

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
A próbowałeś to ustawić "na logikę"? To znaczy tryb W dla lampy i timer? (Nie mam aparatu pod ręką żeby sprawdzić).

Na "logikę" wszystko gro i bucy, kłopot w tym, że po ustawieniu aparatu na wyzwalanie pilotem z opóźnieniem 3 sek, w menu lampy tryb W jest nieaktywny, bez opóźnienia działa i z racji tej wydaje mi się to nielogiczne (bo dlaczego nie mogę wyzwolić i mieć 3 sek na jakąś akcję, tudzież wyeliminować drgania aparatu) problem ten mnie nurtuje i zastanawia. Albo ja jestem nierozgarnięty :oops: , albo jest jakiś w tym myk, albo programista nie miał wyobraźni :?: Bo przecież fajnie byłoby mieć taki ficzer, prawda? Póki co korzystam z trybu opóźnienia 12 sekundowego a z groszem się nie licząc zakupiłem za 12 zyli pilocika i co? leży w torbie!

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Tak sobie sprawdziłem K10d (z Metzem, ale to nie ma znaczenia) i też nie mogę ustawić bezprzewodowej lampy kiedy włacze tryb pilota.
Co ciekawsze, okazało się też, że kiedy lampa jest w trybie W to nie działa SR. :shock:

Kurde, tego nie zauważyłem, kolejna niespodzianka.

Skocz do: