Przemekbelch  Dołączył: 05 Lut 2008
regis, ja swojego HTC jeszcze nie wyłożyłem ani razu. Ani jednego reseta. (odkąd mam- będzie 2 miesiące?) A używam go ponadprzeciętnie, codziennie www, e-mail, gry na relax, inne aplikacje, dzwonienie, smsy, pogoda.
Wystarczyło wgrać porządny soft.
Mój stary SE d750i się zawieszał co jakiś czas. A tutaj, no serio- ani jednego cholera razu... Jestem zachwycony ;-)

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Cytat
WM muszę restartować właściwie codziennie symbian prawie nigdy.

Nie pamiętam ostatniego restartu.

regis napisał/a:
WM co bym nie chciał ustawić to robi się to na pewno inaczej niż wydawało by się ze tak będzie logicznie.

Na przykład?

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Co wy robicie z tym Windowsem? :shock: Ja reset robiłem może 2 razy, ale to było w okresie pierwszej euforii, kiedy uruchamiałem wsystko co się da. Teraz to tylko poczta (synchronizowana z pecetowym outlookiem), i normalne używanie telefonu.

Własnie Gwiazdor, jak się spisuje mój były Hermes? Wszystko w porządku ? Jesteś zadowolony? :-)

Wszystko działa (pomijam rzeczy, które nie zostały wgrane 8-) ) chociaż do niedawna zastanawiałem się po co ja takie coś kupiłem. Ale teraz mam synchronizację spotkań z outlookiem, odkryłem kilka innych zastosowań... ;-)

Powiedz co chcesz wgrać, to Ci wyślę :-B

Ano, a dałbyś radę przesiąść się na zwykły tel teraz? Bo ja nie.

Wgraj sobie też automapę np. ;-)

regis  Dołączył: 30 Gru 2006
lipalipski napisał/a:
Na przykład?

na przykład ze 3 dni szukałem jak ustawić w kaiserze sygnalizacje o nieodebranym połączeniu miganiem diody na obudowie tak jak miałem kiedyś zrobione w ipaku na WM2005.
Ostatecznie uznałem ze pewnie zlikwidowali taką możliwość w WM6 i znalazłem program którym zrobiłem sobie takie coś, po czym przez przypadek znalazłem te sygnalizacje w jakichś ustawieniach. I tak ze wszystkim.
Na pewno działając długo na WM można się przyzwyczaić ale ja chyba nie jestem w stanie się tak poświęcić dla telefonu.

A tak na prawde wszystko zależy od tego co komu potrzebne, urządzenia z WM to komputery z możliwością dzwonienia,
a symbianowce to telefony z możliwościami PDA.

Mnie wystarcza telefon, dlatego po roku przyzwyczajania się porzuciłem Ipaqa wziąłem nokie z symbianem, jak mi sie znudziła to kupiłem kaisera i po tygodniu z ulgą wróciłem do nokii.

uff
rozpisałem się jak nie ja ;-)

Hermes fajny był. A w Erze właśnie do oferty wszedł HTC Venus. Chyba sobie zrobię prezent.

[ Dodano: 2008-11-23, 17:23 ]
regis napisał/a:
Na pewno działając długo na WM można się przyzwyczaić ale ja chyba nie jestem w stanie się tak poświęcić dla telefonu.

Wystarczy kilka minut, by po zakupie przejrzeć dostępne aplikacje i ustawienia, ewentualnie przeczytać instrukcję.

regis napisał/a:
jak ustawić w kaiserze sygnalizacje o nieodebranym połączeniu miganiem diody na obudowie
No właśnie jak ustawić żeby mrugało na pomarańczowo po nadejści sms-a?
Jak zrobić, żeby ludków pogrupować i każdej grupie ustawić osobny dzwonek?
Jak uruchomić szachy/warcaby? :mrgreen:
Jak zrobić, żeby żaden program bez mojej zgody nie łączył się z netem przez radio, a przez kabel/wifi bez pytania?
Jak zmienić czcionkę w zegarze na ekranie "dzisiaj"?
Jest jakiś sensowny budzik, aby po kilku dzwonkach nie uciszał się? I miał funkcję drzemki?
Dlaczego latarka się sama wyłacza po 5 sekundach? Wcześniej chyba tego nie było... :roll:
Jaką Operę zainstalować? Mini czy Mobile?
Pomoc nie działa. :-P
I dlaczego nie mam TouchFlo!!! :->

No i pewnie jeszcze coś by się znalazło... ;-)

Gwiazdor napisał/a:
I dlaczego nie mam TouchFlo!!!

Także do większości powyższych. Wgraj sobie jakiś ROM z dobrej kuchenki.

No... Tylko który. Tego jest masa. Będę musiał w święta pośledzić fora.
Po wgraniu softu nie zginie mi nic, czy będe miał "dziewiczy" model?

Wgranie romu, to jak w PC nowa Winda po formacie.

[ Dodano: 2008-11-24, 15:12 ]
Kuchenkę polecam stąd: PDA
Zawsze byłem zadowolony.

Gwiazdor, ale Ty masz ugotowany dobry rom (łącznie z touchFlo)- jeśli masz ten, z którym przyszedł Ci telefon ode mnie :-B

Ogólnie to warto jednak zapoznać się z instrukcją obsługi.

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
kupilem nokie E71 :) za zlotowke ;)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
milo, sprzedasz ?
dam przebitkę

niech stracę

nawet stukrotną ;-)

jak skoda się sprawuje ?

milo napisał/a:
kupilem nokie E71 :) za zlotowke ;)

W zasadzie kupiłeś za cenę zbliżoną do rynkowej, tylko na raty.

Przemekbelch napisał/a:
ale Ty masz ugotowany dobry rom (łącznie z touchFlo)- jeśli masz ten, z którym przyszedł Ci telefon ode mnie
Ten sam. To teraz proszę o pomoc w odpowiedzi na moje pytania. ;-)

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
opiszon, nie sprzedam bo calkiem fajna jest ;)
A co do skody to calkiem ok, tylko w piatek mialem niemila przygode, tzn padl mi akku i sie zrobil niespodziewany wydatek, no ale coz ;)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
milo, hieh, mi w piątek też padł - pierwszy atak zimy

ale już naładowany i pali od pierwszego razu :-)

ale w sumie miałem podobnie jak ty - kupiłem skodę w styczniu, ale była odwilż, więc wszystko działało, przyszedł pierwszy poważny mróz, to też musiałem lecieć do sklepu po akku, bo się okazało że mam jakiś totalny staroć

ale pierwsze koty za płoty ;-)

Skocz do: