Kocham pracę.Mogę patrzyc na nią godzinami
kasetka kit18-55 ,tele kit 50-200,lepszy Pentax DA 35 f/2.8 Macro Limited Edition
Znaczy masz taki obiektyw i jesteś gotów go odsprzedać za 400zł?klimecki_ napisał/a:cena za duza (ok 400pln to moze moze)
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
matb napisał/a:400zł to może jakaś Cosina bez powłok SMC i napisu Pentax, ale też pewny nie jestem
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
kasetka kit18-55 ,tele kit 50-200,lepszy Pentax DA 35 f/2.8 Macro Limited Edition
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
teta napisał/a:ale z doświadczenia wiem, że nakręcanie takiej soczewki może zniechęcić do fotografii macro na wieki
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
rbucz napisał/a:Ten 100/3,5 to chyba ta sama konstrukcja co Cosina. Optycznie nie jest zły, ale mechanicznie kiepściutki. Nową Cosinę kupiłem w zeszłym roku za niecałe 400zł, więc 800 za napis to przesada. DFA 100/2,8 to już inna bajka - makro 1:1, solidny, b. ostry i mniejszy gabarytowo od porównywalnego optycznie Tamrona 90/2,8. Szczerze polecam - ale za 800 złto raczej go nie kupisz...
Ależ Mój Drogi, ja sam mam taką soczewkę dedykowaną. Ja tylko chciałem zaznaczyć, że takie ciągłe przykręcanie i odkręcanie owej soczewki może obrzydzić życie Równie dobrze, a może i lepiej jest stosować pierścień pośredni . W przypadku obiektywu 100mm i matrycy APS-C może to być jakieś 25 mm).opiszon napisał/a:bez jaj, ta soczewka dedykowana do Cosiny daje całkiem dobre wyniki - to nie jest taka zwykła soczewka jak z allegro za parę złotych
teta napisał/a:Równie dobrze, a może i lepiej jest stosować pierścień pośredni
matb napisał/a:może i ma, tylko co z tego? Czy ta soczewka jest komukolwiek do czegokolwiek tak naprawdę potrzebna?
matb napisał/a:Zresztą można dodać dowolną soczewkę +4 na gwint 49mm i problem znika. Nie mówiąc o założeniu Raynoxa jakiegoś.
matb napisał/a:A powłok sobie nie napylisz, nie mówiąc, że już o braku napisu Pentax, co samo przez się dyskwalifikuje Cosinę w porównaniu do Pentaxa.
matb napisał/a:No i te obiektywy zdaje się lekko różnią się wyglądem. Pentax ładniejszy
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
matb napisał/a:Znaczy masz taki obiektyw i jesteś gotów go odsprzedać za 400zł?
matb napisał/a:Bo ja akurat mam ten obiektyw i jakoś nie widzę powodów, żeby go tak tanio sprzedawać.
klimecki_ napisał/a:ale jednak
opiszon napisał/a:klimecki_ napisał/a:ale jednak
ale zdjęcia robi
Też jestem tego zdaniarbucz napisał/a:Nie ma tylko sensu płacić za Pentaxowy odpowiednik 2 x większych pieniędzy.
Stare dziejeklimecki_ napisał/a:cosina 100/3.5 kosztowala zwykle ok 100dol - nowa
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
piotr_luk napisał/a:Stare dzieje