często chętniej przyjmą kogoś z doświadczeniem niż z papierkiem i to niezależnie od rodzaju pracy.Samp napisał/a:Ale np. w przypadku gdy dobija się do czterdziestki, właśnie zostało się zwolnionym i trzeba życie ułożyć na nowo - czy takiego chętnie przyjmą bez papierka? Nie wiem...
Yashica Mat124, Canon 100d
Samp napisał/a:np. w przypadku gdy dobija się do czterdziestki, właśnie zostało się zwolnionym i trzeba życie ułożyć na nowo - czy takiego chętnie przyjmą bez papierka? Nie wiem...
Eldred napisał/a:Rozwijam pasję, mam więcej czasu dla mojej dziewczyny (jej kupuję kaema) i wcale nie czuje się gorszy, jakoś nikt mi już nie truje, że trzeba mieć papierek.
dzerry napisał/a:Ale na przyklad nie widze powodu, dla ktorego absolwent szkoly zawodowej z 5 letnim doswiadczeniem zawodowym mialby zarabiac mniej niz swiezy absolwent uczelni wyzszej.
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Moim zdaniem dyplom przydaje się bardziej dwudziestolatkowi, który ma bardzo niewielkie doświadczenie zawodowe (o ile w ogóle je ma). Taki czterdziestolatek powinien obronić się samym CV. Przecież po tylu latach pracy, osoba ta może zajmować się czymś zupełnie nie związanym z kierunkiem studiów.Samp napisał/a:Ale np. w przypadku gdy dobija się do czterdziestki, właśnie zostało się zwolnionym i trzeba życie ułożyć na nowo - czy takiego chętnie przyjmą bez papierka? Nie wiem...
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
LDevil napisał/a:Nazywam się Argument.
i to jest właśnie dobry argument.LDevil napisał/a:Przecież po tylu latach pracy, osoba ta może zajmować się czymś zupełnie nie związanym z kierunkiem studiów.
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Samp napisał/a:wydaje mi się, że bardziej punktowani będą ci z lepszym wykształceniem.
Czyli jeżeli szukam kogoś na stanowisko kontroli jakości, i mam dwóch kandydatów o podobnych kwalifikacjach i doświadczeniu, to powinienem wybrać osobę która skończyła psychologię zamiast osoby po technikum?Samp napisał/a:Jak masz kilku podobnych kandydatów do wyboru, z podobnymi kwalifikacjami i doświadczeniem - to wydaje mi się, że bardziej punktowani będą ci z lepszym wykształceniem.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
CytatPrzecież po tylu latach pracy, osoba ta może zajmować się czymś zupełnie nie związanym z kierunkiem studiów.
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
Potwierdzam.dzerry napisał/a:ale dlatego, ze koszt alternatywny kupna i posiadania samochodou jest dla mnie absurdalnie wysoki. Wole kupic aparat![]()
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Wspólczuję rodzicom. Sam, bez zachęty dokładałem się do rodzinnego budżetu.gilby napisał/a:Często młodzi ludzie mieszkają jeszcze z rodzicami, zarabiają 1500-2500 i są wstanie w kilka miesięcy kupić taki sprzęt.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
CytatWspólczuję rodzicom
Z twojej wypowiedzi wywnioskowałem, że młody człowiek ma kasę, bo mieszka z rodzicami i nie musi martwić się o wyżywienie i ubranie.gilby napisał/a:Uważam, że jak ktoś studiuje zaocznie i pracuje, ma 20+ lat, może spokojnie mieszkać z rodzicami. Tym bardziej, jak nie ma swojej rodziny a rodzice mają duży dom.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
gilby napisał/a:Ja żałuje, że musiałem wynajmować mieszkanie 5 lat. Gdyby moi rodzice mieszkali w Pozaniu, było by nam dużo łatwiej.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();