tilt napisał/a:
yaśki Electro bardzo fajne są - ciche, obiektyw jest dość ostry (chociaż kontrast daje raczej mniejszy niż większy), tylko skubańce duże są...
http://yacek.migawka.art.pl/
yashica electro 35 GT i GSN, ricoh r1, dynax 7, kiev 60, zeiss ikon ikonta, lubitel, kilka pinhol - puszek,
smien, clack'ów, brownie box'ów i innych takich takich ;)
alkos napisał/a:tilt napisał/a:ostatnio chciałem tam sprzedać swoją yashikę fx-103 w stanie idealnym z planarem T*50/1.7 za 349
Hmmm... możesz podesłać zdjęcia na maila? Jesli ma ttl to moze bym i wziął
Contax G2 | Nikon F100 | analogowiortodoksi.pl
alkos napisał/a:ilt napisał/a:
ostatnio chciałem tam sprzedać swoją yashikę fx-103 w stanie idealnym z planarem T*50/1.7 za 349
Hmmm... możesz podesłać zdjęcia na maila? Jesli ma ttl to moze bym i wziął
Czas zniw...
http://yacek.migawka.art.pl/
yashica electro 35 GT i GSN, ricoh r1, dynax 7, kiev 60, zeiss ikon ikonta, lubitel, kilka pinhol - puszek,
smien, clack'ów, brownie box'ów i innych takich takich ;)
bogdanm napisał/a:Hmmm... od 1/30s (slow) do 1/500s (over) masz ze 4EV.
dan napisał/a:zy Jaśka Electro 35 informuje jakos o czasach, ktore dobiera do przyslony?
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
dan napisał/a:Czy Jaśka Electro 35 informuje jakos o czasach, ktore dobiera do przyslony?
pankracccy napisał/a:A kontynuując dalej...chcąc "manualnie" zmienić parametry ekspozycji (np. wydłużyć czas przy zdjęciach pod światło), trzeba "oszukiwać" automat, z mieniając na pokrętle parametry czułości filmu na mniej czuły (podobnie trzeba postępować chyba z filtrami - bo jak rozumiem opcji "manual" aparat nie posiada?
Czy dobrze kombinuje?
alkos napisał/a:jasek napisał/a:ale nie zrobiłem i jakoś działają na 1,5V bateriach.
Jak juz gdzies pisalem - polecam baterie do aparatow sluchowych (cynkowo-powietrzne), z napieciem 1,4V. Daja prawie idealne wskazania - szczegolnie w Canonetach, które są wrażliwe na zmiany napiecia.
Andee napisał/a:A ja zamieszcze dla odmiany zdjecie pieknej Yashiki ;) i to dokladnie mojej...
Obrazek
Pentax K-r - 10-20 l 30 l 55 l 85
Yashica Electro 35 GSN - 45
Mamiya 645E - 55 l 80
„Każdy może tworzyć byleco i ma prawo być z tego zadowolonym, byleby nie był w swej pracy szczerym i znalazł kogoś, kto równie kłamliwie będzie to podziwiał.” Witkacy
Mamiya 645E - 55 l 80
gilby napisał/a:ja mam electro, jak chcesz pomacac, to pisz pw :)
Mamiya 645E - 55 l 80
Pentax 67II