andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
mirekw11 napisał/a:
Jeśli kupisz K-ma zapewniam Cię, że z czasem pojawią się wątpliwości, że w tej samej cenie mogłeś kupić k200d.

Ja, owszem, myślałem o uszczelnianym korpusie, ale... po wzięciu do ręki i strzeleniu kilku fotek w sklepie, bez zastanowienia wziąłem Kaemkę :-) I nie żałuję. To na prawdę świetny aparacik, który chętniej zabieram ze sobą niż wcześniej zabierałem Kasetkę. A jak (po Nowym Roku) dokupię DA 40/2.8 Ltd. to już chyba wcale nie będę się z nią (Kamilką) rozstawał ;-)

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
cJeszcze się wacham mam czas ,focenie dopiero wiosną , k200 mnie trochę zaskoczył wykonaniem jest świetne ,a Kaemka lepiej leży w łapce niestety nie miałem czasu pstrykać k200 , jak czas pozwoli wrócę na macanko koleś zachęca do testowania nawet daje baterie i karte , zapomniałem swojej ,oj będzie się działo :-B mósze na jakiś czas wyluzować.

roket napisał/a:
jak czas pozwoli wrócę na macanko koleś zachęca do testowania

Ciekaw jestem jak wypada AF Kaemki w stosunku do K200D - nikt jeszcze takiego porównania nie robił. Jak będziesz testował, to podziel się wrażeniami na forum :-)

Blesso  Dołączył: 24 Wrz 2007
W ostatnim numerze Digital Foto Video pojawil sie test K-mki i jedna z nielicznych wad aparatu byl ............ tak..... tak ... dobrze kombinujecie ..............slaby (wolny) AF ;)

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
mirekw11 napisał/a:
to jednak weź k220d

Hej, a masz jakieś namiary na Pentaksa K22D? :mrgreen: ;-)

mirekw11  Dołączył: 09 Lis 2008
thrackan napisał/a:
mirekw11 napisał/a:
to jednak weź k220d

Hej, a masz jakieś namiary na Pentaksa K22D? :mrgreen: ;-)

To dopiero warsiawski dowcipniś się znalazł :-P Palcówka, ludzka rzecz.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
mirekw11 napisał/a:
To dopiero warsiawski dowcipniś się znalazł :-P

Nawet się nie zgubił. :-P

mirekw11 napisał/a:
Palcówka, ludzka rzecz.

A tu już wybacz, nie czuję się kompetentny w wypowiedzi :-P ;-)

kenworth  Dołączył: 06 Sie 2008
61 stron postu o km... kilka osob sie juz przyznalo ze ma, ale nie moge zdjec znalesc, nikt z tych co kupili nie ma jeszcze baterii do aparatu?

trochę to dziwne , pstryknołem kilka fotek w sklepie , AF działał bezbłędnie , nie było poprawek ,koleś właściciel zakładu foto testował go wcześniej i też chwalił AF, jeszcze stwierdził
Cytat
teraz wiem dlaczego niema w nowym obiektywie funkcji quick shift focus jest zbyteczna
osobiście nie odczułem problemów z AF.

mirekw11  Dołączył: 09 Lis 2008
roket napisał/a:
Cytat:
teraz wiem dlaczego niema w nowym obiektywie funkcji quick shift focus jest zbyteczna
osobiście nie odczułem problemów z AF.

Jak się czegoś nie ma, to trzeba sobie to jakoś wytłumaczyć....................tak czy nie :-P :mrgreen:

mb  Dołączył: 15 Lis 2008
Blesso napisał/a:
W ostatnim numerze Digital Foto Video pojawil sie test K-mki i jedna z nielicznych wad aparatu byl ............ tak..... tak ... dobrze kombinujecie ..............slaby (wolny) AF ;)

żeby opierać się na testach z gazet trzeba być niepełnosprytnym, albo nie mieć pojęcia jak to działa ;-)

mcgyver  Dołączył: 08 Lis 2006
Ankh napisał/a:
właśnie dziś dostałam K-m i jestem bardzo zadowolona:)

gratulacje! :-)

[ Dodano: 2008-12-20, 17:43 ]
Ankh napisał/a:
może zaszaleje i świeży chleb kupię:)

No niech ma chociaż na święta :mrgreen:

mirekw11 Nie bardzo, roket pisał ale też cytował .Jeśli chodzi o funkcję quick shift focus sugerowałem aby do Kaemki wpakować kita od k200 z quick shift focus , ale po zabawie z AF doszliśmy do wniosku że jest to nieuzasadnione aczkolwiek logiczne jeśli ktoś zostanie przy kicie.

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
Ankh napisał/a:

właśnie dziś dostałam K-m i jestem bardzo zadowolona:)

to i ja się cieszę...dla mnie był ciut za mały jednak...za to kasetka moja miłość :mrgreen:
a mam pytanie czy dojechał do Ciebie z folią na wyświetlaczu?bo nie pamiętam czy zdjąłem czy nie/znaleźć nie mogłem założyłem na kasetkę drugą

Ankh  Dołączyła: 19 Paź 2008
właśnie zauważyłam podwójną folię:) aparacik jest super :) Łukasz ma k100 DS i widzę wiele ciekawszych rozwiązań odnośnie wygody urzytkowania.

Apel do nowych posiadaczy Kaemek jak wiemy są wśrud nas ;-) oceńcie zalety ewentualnie wady i co z tym AF :?: więcej energii :-)
Cytat
właśnie zauważyłam podwójną folię:) aparacik jest super :) Łukasz ma k100 DS i widzę wiele ciekawszych rozwiązań odnośnie wygody urzytkowania.
pozdrawiam niezdecydowany.K-M & K200 . :!:

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
roket napisał/a:
pozdrawiam niezdecydowany.K-M & K200 . :!:

jakbym miał wybierać to wybrał bym.....kasetkę :mrgreen: a z tych dwóch to kaemkę(lepsze wysokie iso)
Ankh napisał/a:
właśnie zauważyłam podwójną folię:)

no i ok już nie będę szukał...fajnie że jesteś zadowolona :mrgreen: ja też się cieszę z kasetki :-D

roket napisał/a:
Apel do nowych posiadaczy Kaemek jak wiemy są wśrud nas ;-) oceńcie zalety ewentualnie wady i co z tym AF :?:

Mógłbyś przeczytać pierwszy post "siostrzanego" wątku ;-)

K-m - pierwsze wrażenia

I wszystko jasne :-B ,teraz tylko pytanie szybszy AF wynika z innego kita czy softu .

MateuszG  Dołączył: 29 Paź 2008
hmm no właśnie ... może to wina tego nowego kitu ;-)

choć z drugiej strony na pewno zamontowali szybszy i zwinniejszy silniczek AF

Skocz do: